Zaterdag en zondag 16 en 17 juli

Wandel in alle vroegte heen en weer naar het Vredespaleis. Bel met m’n moeder in Edam. Breng in de loop van de ochtend een bezoek aan Allie Simonis in zijn restaurant aan de Vissershavenweg. Wil weten hoe het gaat na de brand in het pand van ‘Simonis Op de Hoek’ even verderop. De schrik zit er nog in bij de familie. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. Met vereende krachten is alles inmiddels schoongemaakt. Nu kijken hoe het verder moet. Maak onderweg naar het pand kennis met Allie’s zoon Giovanni en zijn neef Dennis. Wens de heren alle goeds toe.

Ga aansluitend richting het Zuiderparktheater. Bezoek er het project ‘A mile in my shoes’. Het bij het project behorende kunstwerk is een tot schoenendoos omgebouwde zeecontainer waar bezoekers letterlijk de schoenen van mede-Hagenaars en Hagenezen kunnen aantrekken om zo tijdens een wandeling via een podcast het verhaal van de schoenbezitter te horen. Een mooi project van de Engelse kunstenaar Clare Patey. De schoenendoos reist de hele wereld over en was eerder onder andere in Londen, New York, Riga en Sydney. Overal worden mooie verhalen opgehaald. Op deze manier leert men een ander kennen zodat er meer respect en wederzijds begrip ontstaat. Loop zelf in de slippers van Danny en beluister zijn verhaal. Programmaleider van het Zuiderparktheater Annemarie de Bruijn en directeur Berend Dikker informeren mij over het project en de historie van het theater.

Foto’s: Richard Mulder

 

Ben ’s middags op uitnodiging van Ayet van de Jonge Ooievaar aanwezig op het wijkfeest van Laakhavens op het Slachthuisplein. Loop met Ayet en mede-vrijwilliger Michael Folles over het zonovergoten terrein. Kinderen leven zich uit op springkussens en stormbanen. En natuurlijk zijn er een ijscoman- en vrouw. Spreek de wijkbewoners toe en reik aan vijf beginnende topsporters uit Laak samen met stadsdeeldirecteur Lawrence Eghosa een oorkonde uit namens de Jonge Ooievaar. Zij leveren niet alleen topprestaties in de sport maar zetten zich ook in voor Laakhavens. Het zijn Amine Essabri (voetballer bij ADO Den Haag), Shannon Tabi (voetballer bij vrouwenteam ADO Den Haag, nummer 11), Muhammed Bali, Michael Boapeah (beiden kickbokser bij Glory) en Muhammed Simsek (kickbokser bij Enfusion).

Fris me, in de loop van de middag terug thuis, even op en ga dan richting Driebergen-Rijsenburg. Begroet in Champ’Aubert aan Boterbloem oud-wethouder Kees Geldof en zijn kersverse echtgenote Gerda. Praat bij en zie een aantal goede bekenden. Dan is het tijd aandacht te geven aan mijn gisteren 30 jaar geworden dochter. Vier het te midden van haar familie- en vriendenkring in Houten. Reis na afloop aan het begin van de avond samen met Simone via Edam – brengen mijn moeder thuis – terug naar Den Haag. Wandelen heen en weer naar Zarautz voor het avondeten.

Ga zondagochtend zo tegen half zeven aan de wandel in de wijk. Heerlijk. Lees dat m’n dochter, haar partner en m’n kleindochter Florien inmiddels onderweg zijn naar Frankrijk. Wens ze een goede reis. Rond het middaguur wandel ik samen met Simone en onze gasten Ina Adema en Carolien Angevaren via de Keizerstraat naar Boonoonoonoos aan de Strandweg. Gebruiken er de lunch aan het strand. Gezellig. Terug thuis, fiets ik heen en weer naar de Keizerstraat om een paar boodschappen in huis te halen. Werk de rest van de middag aan de inhoud van de loodgieterstas.

Stap aan het begin van de avond opnieuw op de fiets. Breng de laatste avond dat het kan een bezoek aan de Haagse Parade in het Westbroekpark. Doe dat samen met Eline en Marjolein (beiden van kabinetszaken). Paradedirecteur Nicole van Wessum en zakelijk leider Ray van Santen ontvangen me allerhartelijkst. Gebruiken het avondeten met programmeur John de Weerd, Jan Zoet (partner van Nicole) en Maarten en Doriene Kaster bij La Cantine. Bezoeken vervolgens de voorstellingen Een luitenant van Steef de Jong en ‘Pussynight’ van de Poezieboys (Jos Nargy en Joep Hendrikx). Ben onder de indruk van de voordrachten van Iduna Paalman en (nog meer) van Charlotte de Beus. Mooie avond in het Westbroekpark.

 

Fiets naar huis. Weet dat de Nederlandse voetbaldames door zijn naar de kwartfinale, de Nederlandse hockeydames winnen met 3-1 de finale tegen Argentinië. Knap.