Zaterdag en zondag 16 en 17 maart

Ochtendwandel in de wijk. Het wordt steeds vroeger licht. Dat is goed te merken. Het is stil onderweg. Op een enkele fietser na is er niemand te bekennen. Werk, terug thuis, aan de inhoud van de twee volle loodgieterstassen. Lees dat ADO Den Haag gisteravond met 3-1 verloor van Telstar. Jammer. Doe de was, de strijk en veeg de voortuin schoon. Ga in de loop van de ochtend met buslijn 22 richting CS. Neem de trein naar Utrecht CS en daarna tram 20. Gebruik de lunch bij mijn zoon. Gezellig. Maak kennis met zijn kat Kriebel. Rijd met Simone in de loop van de middag terug naar Den Haag. Stap op de fiets. Doe een paar boodschappen aan de Keizerstraat en bereid, terug thuis, het avondeten.

Maak zondag m’n wandeling in alle vroegte. Verricht lees- en schrijfwerk. Draag rond het middaguur op uitnodiging van de Ierse ambassadeur Z.E. Brendan Rogers op de Grote Markt bij aan de opening van het festival ter gelegenheid van St. Patrick’s Day, oftewel Lá Fhéile Pádraig. Ben gehuld in een passend groene stropdas. Begroet horecaman Maarten Hinloopen en de korpschef van de Ierse politie Drew Harris. Er zijn veel mensen afgekomen op het festival. De Grote Markt is groen gekleurd. Spreek na de ambassadeur de aanwezigen vanaf het podium toe. Wandel daarna richting de Blauwe Kamer, een ruimte die zich bevindt boven de Hoender & Hop aan de Grote Markt. Begroet de nieuwe ambassadeur van Letland Solvita Āboltiņa en Stephan van der Horst en zijn echtgenote Karen. Karen werkt bij het Ierse toerismebureau en Stephan werkt in Amstelveen. Hun zoontje is vooral benieuwd naar de tijdcapsule die is gevonden in het standbeeld van Koning Willem II. Geestig.

Neem afscheid van Brendan en geniet terug thuis van de rest van het weekend. Dat wil zeggen: van wat er over is. Handel een aantal telefoontjes af (onder anderen met Jan Markink, Hugo de Jonge en Ivo Opstelten). Dat dan weer wel.