Zaterdag en zondag 17 en 18 april

Wandel zaterdag m’n rondje in de buurt. Breng in de loop van de ochtend een bezoek aan Transvaal. Bestuursadviseur Bernadette vergezelt me. Maak in de Smitstraat (een zijstraatje van de Paul Krugerlaan) kennis met de zeer betrokken wijkbewoners Abdoel Haryouli, Ahmed el Hadioui en Iwan Roesiek. Stadsdeeldirecteur Hassan el Houari is er ook. Wandelen door de wijk, via het Ruth Firstplein richting het wijkpark. Spreken over afval, verkeer, de winkeliers, ondermijning, arbeidsmigranten, jongeren en initiatieven vanuit de wijk om de buurt groener te maken.

Er is werk aan de winkel. Terug thuis ontfermt de huisbaas zich over de wasmachine. Is nodig want ie hapert. M’n dochter belt. Gezellig. Chiu Man (politie) en Ingrid Thijssen (VNONCW) bellen ook. Over zaken. Fiets aan het eind van de middag naar kapper Ap aan de Prins Hendrikstraat en naar de pedicure aan de Kerkstraat.

Ochtendwandel zondag in de wijk. De bloemen op het plein voor een van de gebouwen van de Raad van State staan er fraai bij.

Vermaak me met de stapels stukken uit de bomvolle tassen uit het Stadhuis (deels buiten in de zon op mijn balkon) en verricht een paar huishoudelijke klusjes. Fiets richting het Bankaplein voor een paar boodschappen. Bel met de gemeentesecretaris en met wethouder Liesbeth van Tongeren. In de loop van de middag belt Ferd Grapperhaus. Zie ‘s middags de speciale uitzending van Hague Talks over 75 jaar ICJ ‘Celebrating peace through justice’. Bekijk ‘s avonds flarden van de bekerfinale Ajax-Vitesse (2-1) op televisie.