Zaterdag en zondag 17 en 18 juni

Maak in alle vroegte m’n ochtendwandeling in de wijk. Geef – vaste prik iedere week – alle planten water. Zowel die in mijn woonkamer als die op mijn drie balkonnetjes. Vandaag is het Vlaggetjesdag op Scheveningen. Fiets in de loop van de ochtend naar de Tweede Haven waar alle activiteiten plaatsvinden. Drink een kopje koffie bij Phuket aan de Schokkerweg en bekijk alle mensen die al op de been zijn, waaronder de vele vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Sta een journalist van TV West te woord. Groet stichtingsvoorzitter Gerbrand Voerman en de wethouders Saskia Bruines en Anne Mulder. Draag rond elf uur op uitnodiging van presentator Gert-Jan van den Ende samen met de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher met een toespraak bij aan de officiële opening van de 76e editie van Vlaggetjesdag.(fotografie: Richard Mulder)

Dit jaar nog met de haring van 2022, de nieuwe haring wordt volgende week verwacht. De haring smaakt overigens nog steeds voortreffelijk. Zingen op aangeven van het Kindertheaterkoor De Zeesterren onder leiding van de jarige Monique Harteveld het Vlaggetjesdaglied en Henk Grootveld reikt de Gouden Haring uit aan Scheveninger Henk Groen. Kortom: Vlaggetjesdag is officieel geopend.

Werk op uitnodiging van Hella Dwars mee aan een opname voor het radioprogramma ‘Wat Blijft‘ (vanaf 1:02 en 1:06). Onderwerp: Lien Vos-van Gortel. M’n woordvoerder Robin Middel neemt daartoe mijn antwoord op een aantal vragen op. Loop daarna terug naar het terras van Phuket. Beantwoord daar vragen van een aantal leerlingen, oftewel de reporters van OBS De Tweemaster. Luister hier naar het resultaat.

Fiets aan het begin van de middag terug naar huis. Verricht enige huiselijke klussen (de was en de strijk) en werk op m’n balkon aan de stukken uit de loodgieterstassen van het Stadhuis. Bel met m’n broer Koos en met Sharon Dijksma. Fiets tegen vieren – nu samen met Simone – opnieuw richting de haven voor het vervolg van Vlaggetjesdag. Geniet in Phuket – Jaap en Warangkana Spaans verzorgen ons goed – van de sing-a-long onder leiding van Gregor Bak en het optreden van Xander de Buisonjé (uit Amstelveen). Zing als het even kan uit volle borst mee.

Fietsen aan het begin van de avond terug naar huis. Leuke zonnige dag zit erop.

Ga zondagochtend vroeg aan de wandel in de wijk. Vermaak me verder vooral in de privésfeer. Wandelen langs de boulevard, lunchen op het terras van The Fat Mermaid en wandelen via de Keizerstraat – en een enkele winkel – terug. De warmte is loom. Bel met Christel Mourik, algemeen directeur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en met m’n life time friend Niels Muntjewerff. M’n dochter belt mij. Heerlijk. Het lukt me niet de voetbalinterland Nederland-Italië (2-3) te zien. Uitslag is teleurstellend. Stap aan het eind van de middag op de fiets. Haal – kruip door, sluip door – een paar boodschappen aan de Frederik Hendriklaan. Bereid het avondeten. Bel ‘s avonds met Caroline Wittenberg, m’n moeder in Edam en met gemeentesecretaris Ilma. Weekend voorbij.