Zaterdag en zondag 18 en 19 december

Begin in alle vroegte – het is een druilerige zaterdag – met allerlei huiselijke klussen, de vaat, de was en de strijk. Praat telefonisch bij met good old Hans van den Broek. Neem in de loop van de ochtend actief deel aan de ingelaste vergadering van het veiligheidsberaad, informeer de leden van het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de veiligheidsregio Haaglanden en zit een extra vergadering van de driehoek voor. En dit alles in verband met de extra persconferentie van het kabinet vanavond om zeven uur. Er is geen goed nieuws. Wat een ellende … Haast me naar Gouda om daar in de Industriestraat samen met m’n dochter het Babypark te bezoeken en te bewonderen. We – ik in ieder geval – kijken onze ogen uit. Hoe je ooit ouder bent kunnen worden zonder de allerlaatste snufjes – het is een wonder. Gniffel bij het oefenpad voorzien van allerlei bestratingen (het ‘parcours’ geheten) voor het uitkiezen van een kinderwagen … Leuke middag. En inderdaad. Ik hoop medio april voor de eerste keer opa te worden. Ben blij en trots. M’n dochter zet me af bij Gouda CS. Reis met de trein, loop naar het Spui – het is druk in de binnenstad – ga met tramlijn 1 terug naar huis. Onderweg belt aannemer Gerard van Blokland. Ben voor donker terug. Kan nog net een uurtje in de voortuin werken. Knip de heg, wied op m’n knietjes het onkruid, hark, veeg en ruim op. Heerlijk eigenlijk. Stap aan het begin van de avond op de fiets voor een paar boodschappen. Ben op tijd terug voor de persconferentie door premier Mark Rutte, minister Hugo de Jonge en OMT-voorzitter Jaap van Dissel. Ze hebben beroerd nieuws. Rampzalig. Wat een leed voor ondernemend Nederland, de culturele sector, jong en oud. Enfin, het is niet anders. Het virus mag niet winnen. Bereid het avondeten, terwijl algemeen commandant Waldo de Boer (politie) mij bij voortduring belt en bericht over de actualiteit in Den Haag en ook gemeenteraadsleden bij mij informeren naar de consequenties van de besluitvorming van het kabinet. De buurvrouw heeft haar tuin fraai verlicht.

Slaap zondagochtend een beetje uit. Voor mijn doen dan (tegen achten uit bed). Bereid een ontbijtje. Heb telefonisch overleg met directeur veiligheid Hans van der Vet en met woordvoerder Jan Sinnige. Bel met m’n dochter. Onderwerp: de kerstdagen. Verricht veel leeswerk en begin met het optuigen van de kerstboom.

Maak aan het eind van de middag een lekkere wandeling in de buurt. Zie de zee en het strand. Bel met m’n ouders. Simone bereidt het avondeten. Weekeinde voorbij.