Zaterdag en zondag 18 en 19 februari

Ochtendwandel zaterdag in de wijk. Het is droog maar winderig. Begin bij terugkomst thuis meteen aan de stukken uit de bomvolle loodgieterstassen. Stap ’s middags op de fiets. Doe een paar boodschappen aan de Frederik Hendriklaan.

Bezoek ’s avonds een deel van een jubileumconcert van Ciconia Consort ter gelegenheid van hun 10-jarig jubileum. Dit Haagse strijkorkest met de toepasselijke naam – ‘ciconia’ is het Latijnse woord voor ooievaar – bestaat uit 20 jonge musici, waarvan de helft aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde. Begroet bij de ingang van de Nieuwe Kerk aan het Spui niemand minder dan Klaas de Vries.

Zijn opvolger als voorzitter, Marieke Bolle, en zakelijk leider, Ellen Vergunst, doen me in- en uitgeleide. Spreek de aanwezigen kort toe; prijs hun creativiteit en wens de musici van harte geluk met hun succes in het binnen- en buitenland. Krijg de jubileum cd-box cadeau en de publicatie ‘Tien jaar Ciconia Consort’.


Geniet van de muziek uit en over ‘Spaanse nachten’. Cellist Pieter Wispelwey blijkt een geweldig solist. Groet in de pauze oude bekenden en maak kennis met een aantal leden van het orkest. Dirigent Dick van Gasteren overhandigt mij een exemplaar van zijn boek ‘La Musica Notturna delle Strade di Madrid’ van Luigi Boccherini.

Wandel zondag in alle vroegte heen en weer naar het Vredespaleis. Reis in de loop van de ochtend samen met Simone naar Edam. Bezoek er m’n moeder. Drinken een kopje koffie en praten bij. En lever de Elseviers van de afgelopen weken af. M’n nichten Marjan Teeuwen-Schilder en Gré Snoek-Schilder en haar man Jacques Snoek zijn er ook. Gebruiken er de lunch. In Ma’s tuin staan de sneeuwklokjes in bloei.

Verricht, terug thuis, veel leeswerk. Fiets aan het eind van de middag naar de Keizerstraat. Doe een paar boodschappen. Miezerige zondag met somber weer vliegt voorbij.