Zaterdag en zondag 18 en 19 november

Ochtendwandel in de wijk. Doe de was, de strijk en werk aan de inhoud van de loodgieterstassen van het Stadhuis. Ga in de loop van de ochtend in de stromende regen richting de Dr. Lelykade. Ben met heel veel kinderen en oudere kinderen (iedereen blijft toch een beetje kind, nietwaar) getuige van de aankomst van Sint-Nicolaas en zijn vele honderden pieten. Sta bij aankomst een journalist van Omroep West te woord en even later reporter Fred Zuiderwijk (SinterklaasinDenHaag.nl). Draag het volgende gedicht voor:

‘ … De Sint houdt van dichtwerk,
van rijmelarij.
Van huisvlijt en ijver,
het líefst allebei.
 
Dat dichten kán zonder rijmboek,
online hulp of ‘Chat GPT’.
De Sint gelooft meer in júllie,
dan in ‘AI’.
 
Dus graag een paar heerlijke zinnen, door jou opgepend.
Als liefs naar iemand anders, die je goed kent …’

Groet Henk Patat en zijn collega’s. Zie, gewapend met paraplu, ‘Pakjesboot 070’ arriveren. Ondanks het beroerde weer zijn veel Haagse kinderen met hun ouders op de been. Verwelkom de Goedheiligman samen met de Spaanse ambassadeur H.E. Consuelo Femenía. Fred Zuiderwijk en (op het podium) Titus & Fien houden iedereen bezig en (daarmee) warm. Alle pieten en pietjes hebben er weer zin in. Ook de ‘Opa Piet’ die voor de 59e keer helemaal uit Spanje is overgekomen. Nadat de Sint een verkenningsrondje op zijn paard Ozosnel heeft gemaakt, vertrekt de lange stoet. Ze maken daarmee ook de kinderen in andere delen van de stad blij.


Deel een video over de intocht op Instagram. Bekijk hier de uitzending van Omroep West over de intocht van Sinterklaas.

Werk de rest van de middag thuis. Bel met m’n moeder in Edam (“Sinterklaas is op Scheveningen aangekomen, morgenmiddag komt ie bij jou in Edam”) en bel met m’n goede vrienden Matty en Myrna Tugendhaft uit Amstelveen. Zie ’s avonds het Nederlands voetbalelftal met 1-0 winnen van Ierland. Daarmee is Nederland geplaatst voor het EK in 2024.

Stap zondagochtend, na een wandeling in de wijk, op de fiets richting de Dibbetstraat. De pedicure doet haar werk. Woon ’s middags samen met Marjolein (kabinetszaken) een optreden bij van Marloes Anijs. Ontmoette haar vorige week bij het Zwingcafé in theater De Regentes ter nagedachtenis aan Frans de Leef. Heb haar optreden toen niet kunnen horen. Vandaag alsnog. Zij zingt en begeleidt zichzelf op de piano. De locatie is Brasserie Bijna Thuis aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk. Maak kennis met de nieuwe uitbaters en eigenaren en geniet van het optreden van Marloes. Heb, terug thuis, telefonisch overleg met gemeentesecretaris Ilma Merx. Kijk op televisie naar Boer zoekt vrouw en lig op tijd in bed.