Zaterdag en zondag 19 en 20 juni

Slaap een klein beetje uit. Stap rond tien uur op de fiets. Ga naar kapper Ab in de Korte Houtstraat en vervolgens naar m’n pedicure in de Heulstraat. Fiets naar huis en gebruik vervolgens de lunch in Huis ter Duin in Noordwijk. Doe dat op uitnodiging van de afscheidnemende Willem Kool die jarenlang samen met zijn collega’s Pieter Klein Beernink en Menzo Willems de rubriek ‘Stan Huygens’ verzorgde in De Telegraaf. Zie en spreek veel goede bekenden uit de politiek en het bedrijfsleven. Zit aan tafel bij hoofdredacteur Paul Jansen. Carsten Klint en Stephan Stokkermans zijn vriendelijke gastheren. Jubilaris Willem krijgt uit handen van premier Mark Rutte de versierselen die behoren bij een Koninklijke onderscheiding.

De chefs Martin Kruithof (Giethoorn), Jonnie en Thérèse Boer (Zwolle), Ron Blaauw (Amsterdam), Soenil Bahadoer (Nuenen) en Marcel van Lier (Noordwijk aan Zee) verzorgen de lunch. Moet vóór de koffie terug naar Den Haag. Zwaai bij het naar buiten gaan naar fotograaf Anko Stoffels, ken hem uit Amstelveen, inmiddels alweer enige tijd actief in Steenwijk.

Heb telefonisch overleg met wethouder Liesbeth van Tongeren. Feliciteer, terug in Den Haag, aan het Arntzeniusplein (‘Het huis Nebo’) de 100-jarige Agnes Putters-Van Kempen met haar verjaardag. Het werk van haar man bracht haar in Curaçao en in Suriname. Ze kreeg vier kinderen. En tafeltennissen was vele jarenlang haar leven. De Schermerstraat is mijn volgende bestemming.

Wens daar de heer en mevrouw Wim en Narda Keislair-Cats van harte geluk met hun 70-jarig huwelijk. De bruidegom werkte jarenlang als elektromonteur bij de PTT, de bruid zorgde voor de twee zonen en werkte later bij banketbakkerij Boheemen aan de Laan van Nieuw Oost-Indië. Jarenlang genoten ze van hun volkstuin (‘We ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens de straatfeesten na de Tweede wereldoorlog’).

Besteed de zondagochtend aan de inhoud van de tassen uit het Stadhuis. Fiets aan het eind van de ochtend naar mijn nieuwe (boven)woning. Maak kennis met benedenbuurman Carel en ontvang er mijn ouders, broer, zoon en dochter en haar partner. Laat ze de woning zien die vol staat met spullen en apparatuur van de schilder en de aannemer.

Gaan dan met z’n allen terug naar mijn huidige appartement. M’n ouders en zoon rijden mee met m’n dochter. Mijn broer neemt de tram en de benenwagen. Stap zelf weer op de fiets. Gebruiken bij mij thuis in de woonkamer en op het balkon de (verlate) lunch. Krijg van de kids een ‘Fijne Vaderdag’ aardbeienslof. Lief.

En het is erg gezellig. Ben zeer verguld dat ze alle zes de moeite hebben genomen de reis te maken. Ruim op en stort me op enig leeswerk voor de komende week. Doe de strijk tijdens het voetballen (het EK) op televisie.