Zaterdag en zondag 19 en 20 september

Ochtendwandel bij stralend weer. Heb overigens een rustige zaterdag. Werk aan de stukken van de komende week. Fiets ‘s middags een paar boodschappen in huis, kijk naar de spannende ontknoping van de Tour de France en bereid de avondmaaltijd. Breng zondag in de loop van de ochtend samen met wethouder Kavita Parbhudayal aan Zuidwal een bezoek aan de stichting De Chinese Brug. Atom Zhou, Chang Wong, Henk Au, Amar Rambali en Nancy Vidal verwelkomen ons. Maak kennis met de vrijwilligers en krijg een rondleiding door het buurtcentrum. Begroet pastor Maxwell Korpoi van de Deeper Life Bible Church en krijg mijn naam in gekalligrafreerd Chinees.

Wandel aansluitend met leden van het bestuur van Bedrijven Investeringszone (BIZ) Chinatown (Chang Wong, Amar Rambali, Dimitri Pham) door de buurt. Maak kennis met ondernemers in de Wagenstraat, de Gedempte Burgwal en de Sint Jacobstraat en omgeving en bewonder de twee Chinese poorten. Na afloop volgt een korte nazit bij Little V aan het Rabbijn Maarsenplein. Zeer de moeite waard.

Bel na een paar welgemeende adviezen van een ondernemende oudgediende, in de loop van de middag terug thuis, met Alida Harmelink-Vallentin. De kwieke honderdjarige geboren Loosduinse vertelt met plezier over haar leven van toen en nu. Wat heerlijk lijkt me dat om op deze wijze ‘oud’ te worden … Geniet ‘s avonds na op mijn balkon.