Zaterdag en zondag 2 en 3 december

Ochtendwandel in de wijk. Het is min drie graden. Fiets in de loop van de ochtend richting de Prins Hendrikstraat. Nigel van Ap’s kappers doet zijn werk. Doe een enkele boodschap aan de Frederik Hendriklaan – andijviestamppot bijvoorbeeld bij Simon de Vogel – en fiets richting huis. Werk ’s middags aan de inhoud van de loodgieterstassen. Drink een kopje koffie bij Dok 28 aan de Dr. Lelykade en fiets vervolgens richting de Keizerstraat. Doe er een paar boodschappen. Vermaak me de rest van de dag in de privésfeer.

Ga zondagochtend vroeg aan de wandel. Het is glad her en der. Gebruik daarom het fietspad langs de Scheveningseweg. Is ook beter verlicht. Bereid een lekker ontbijt met verse broodjes. Bezoek aan het begin van de middag in de Grote Kerk samen met Simone de Antilliaanse kerstmarkt. Beeldtelefoneer met m’n dochter en kleindochters Florien en Jolein in Houten. Draag op uitnodiging van Johan Steba en Goriaka Maal bij aan de opening van de kerstmarkt. Goriaka leidt me rond. Maak kennis met bijna alle standhouders. Zie, ruik, lees en proef een aantal Antilliaanse producten en delicatessen. Een elfjarige verkoopster vertelt over ‘My dream my future‘. Maak onder andere kennis met Chamar Tea, My Mia en Koekjes van Judite. Er is muziek (Junior Anzola zingt) en beluister de zegening door de Rotterdamse predikant Shermelin Davelaar. Kleurrijk bezoek.

Kies bij kerstbomenverkoper Christiaan Strang aan de Frederik Hendriklaan een boom uit. Fase 1 is er. De boom staat in een net op het balkon.

Volgende week verder. Geniet ’s avonds thuis van het vanmiddag verworven Antilliaanse eten. Heerlijk. Het sneeuwt. Weekeinde voorbij.