Zaterdag en zondag 20 en 21 april

Weer iets langer geslapen. Gelukkig. Trek m’n zwembanen even voor half zes in het buitenzwembad. Pak m’n koffer in. Heb een werkontbijt met Claudia en Maarten en telefonisch overleg met woordvoerder Robin Middel. Weet dat ADO Den Haag thuis (Nederlandse tijd) met 1-1 gelijkspeelt tegen Eindhoven. Beluister flarden via radio Den Haag FM. Valt een beetje tegen. Geniet van de flora en fauna in de omgeving van het hotel. Van kleurrijke bougainville en heliconia bijvoorbeeld.

Ga in de loop van de ochtend – met chauffeur William Sanabria van de Nederlandse ambassade – richting het vliegveld. Worden ‘protocollair’ snel door de controles (incheck, bagage, douane en paspoort) (be)geleid. Vlieg vanaf San José Juan Santamaria International Airport naar Panama City Tocumen International Airport met vlucht KL3006 (uitgevoerd door Copa Airlines CM145 met een B737-800). In het magazine Panorama de las Américas van april 2024 schrijft Pedro Heilbron (Presidente ejecutivo y Ceo de Copa Airlines) in zijn Editorial/Punto de Vista: “We are pleased to share with you that we have once again been recognized as the most punctual airline in Latin America”. En dat klopt, voor zover mijn ervaring nu reikt. Begin te lezen in Citroeninkt, de debuutroman van Maral Noshad Sharifi (een kadootje van Robert van Asten en Michiel Lemmens).

Vlieg vervolgens aan het begin van de avond vanaf Panama City naar Schiphol met vlucht KL758 (in een B777-300). Na een kleine tien uur vliegen is de Nederlandse kust weer in zicht.

Land zondag rond het middaguur in Nederland. Neem afscheid van reisgenoot Maarten. Doe, terug thuis in Den Haag, de was en de strijk. Begin aan de inhoud van de loodgieterstassen van het Stadhuis. Voorzie eindeloos veel tekenmappen van een handtekening. Bel m’n moeder in Edam. Meld me terug bij locoburgemeester Robert van Asten. Kijk ’s avonds naar de spannende finale van de KNVB Beker. Eens kijken hoe snel ik weer in het Nederlandse ritme zit.