Zaterdag en zondag 20 en 21 januari

Slaap een beetje uit. Dat wil zeggen: ga niet lopen. Fiets tegen achten naar de Keizerstraat. Doe daar de boodschappen voor het weekend. Fiets, terug thuis en na de boodschappen ingeruimd te hebben, naar de Prins Hendrikstraat in het Zeeheldenkwartier. Veronica van Ap’s Kappers verzorgt er een knipbeurt. Fiets naar huis en ga bijna meteen door richting het Haagse Hout.

Wens in woonzorgcentrum Aelbrecht van Beijeren aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan de 100-jarige Annie Soest-van Teeseling van harte geluk met haar honderdste verjaardag. De geboren Amsterdamse woont sinds vijf jaar met plezier in Den Haag, dicht bij haar dochter Anja. Naast het runnen van haar huishouden is zij een klassiek geschoold zangeres – sopraan. Word bij binnenkomst meteen door de eeuwelinge toegezongen met een onvervalst Amsterdams lied. Annie ging op line dance en nam computerles. Maak kennis met haar kleurrijk geklede kleindochter en de achterkleinkinderen Ridder en Panter. Laatstgenoemde is regelmatig te zien in een commercial op televisie. Dit geheel terzijde. Leuke ontmoeting.

Fiets ’s middags naar de Frederik Hendriklaan. Breng wat stoomgoed naar Veldkamp wassen en stomen en doe een paar boodschappen bij Drogisterij van Mourik.

Heb ook vandaag mijn agenda moeten omgooien. Kan helaas de lustrumactiviteiten van de Utrechtse VVD niet bijwonen. Ontvang mijn (achter)nichtje Mandy van Zanen en haar zoon Teddy. Zij kwamen – onder andere in verband met de gezondheidstoestand van mijn moeder – over uit het Australische Melbourne. Avondeten gezellig met z’n vieren bij Zarautz aan de Prins Willemstraat. Morgenochtend vroeg reizen ze met de trein naar Karlsruhe en komen dan via Parijs naar Nederland terug.

Maak zondag m’n wandeling heen en weer naar het Vredespaleis. Complimenten aan de gladheidsbestrijders. Het wandelpad bijna helemaal ijsvrij. Op maar een enkel stukje wijk ik uit naar het fietspad. Beleef een rustige zondag in de privésfeer. Met veel lees- en schrijfwerk. Bel (terug) met goede bekenden Jan Markink en Joan Westendorff. Later op de avond is de weerslag te zien van een interview met Rob Oudkerk bij de EO.