Zaterdag en zondag 21 en 22 november

Het miezert en waait stevig vanochtend vroeg tijdens m’n ochtendwandeling. In alle vroegte belt Martin Evers van de brandweer. Hij informeert mij over een ‘middelbrand’ die inmiddels is geblust en – gelukkig – ‘goed’ is afgelopen. Fiets even na negenen samen met Wesley Toelen (kabinetszaken) vanaf huis naar de Buitenrustweg. Begroet aldaar bij zijn ambassade de ambassadeur van India H.E. Venu Rajamony. Hij gaat binnenkort terug naar India. Neem met een fietstocht door Den Haag – en het het aanbieden van de Ooievaarsschaal – informeel afscheid van hem. Worden vergezeld door voormalig wethouder Rabin Baldewsingh en VVD-Tweede Kamerlid Sven Koopmans. Fietsen onder anderen langs het Vredespaleis, Paleis Noordeinde, het Binnenhof, de Grote Markt en het Stadhuis. Wesley (kabinetszaken) fietst met ons mee. Goed om te doen. Wel koud en nat.

Heb telefonisch contact met (waarnemend) ambtgenoot Bas Verkerk (Rijswijk), directeur veiligheid Hans van der Vet en woordvoerder Jan Sinnige. Beantwoord (telefonisch) vragen van de journalist Frits Westers over carbid schieten (word wat mij betreft in Den Haag verboden). Bel ‘s middags uitvoerig met m’n dochter en werk aan de inhoud van de volle tassen van het stadhuis.

Ochtendwandel zondagmorgen vroeg. Fiets aan het eind van de ochtend een paar boodschappen in huis. Bezoek ‘s middags op uitnodiging van de in Edam woonachtige Hayo Riemersma de tentoonstelling ‘Hernieuwd Weerzien’ van de Haagse Kunstkring aan de Denneweg. De tentoonstelling bestaat uit schilderijen, tekeningen, aquarellen en mixed media van vier kunstenaars en tevens oud-studiegenoten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK): Hille Pijlman, Jaap Paauwe, Maarten van Noort en eerdergenoemde Hayo. Isabelle Swinkels (kabinetszaken) vergezelt me. Maak kennis met de kunstenaars en met Jolien Bogaards en Bert Nieuwpoort van de kunstkring. Krijg een rondleiding, koop het boek ‘Van Gobelin tot Zeppelin’ van Jaap Pauwe, ontvang de catalogus van de tentoonstelling en het ‘Haags Kunst Kookboek’. Neem afscheid en fiets terug naar huis. Geniet van de zon op m’n balkon en verricht (veel) leeswerk.