Zaterdag en zondag 22 en 23 juli

Ochtendwandel zaterdag vroeg. Rijd aansluitend richting in Edam. Beker koffie mee en een ‘oude’ Elsevier.

Tank onderweg bij de Esso aan de Provincialeweg ter hoogte van Monnickendam. Koop, in Edam aangekomen, bij Sas Bloemiste aan de Kleine Kerkstraat twee kaarsen speeltorens.

Praat gezellig bij met m’n moeder. Ze vindt de kaars leuk. En de kleur valt ook in de smaak. Kijk, dat scheelt weer. Drinken een kopje koffie en bellen met beeld (WhatsApp-video) met m’n dochter en kleindochter Florien in Frankrijk. Werk, ’s middags terug thuis, gestaag voort aan de opruimklus. Fiets aan het eind van middag naar de Keizerstraat. Doe er een paar boodschappen.

Het regent als ik zondagochtend vroeg m’n wandeling maak. Gebeurt niet vaak. Doe ook vandaag nog wat opruimwerk. Het VNG-archiefje ‘staat’.

Als ik er ooit nog iets mee wil en kan, dan is het in ieder geval op orde en te gebruiken. Zie ondertussen de Nederlandse voetbaldames met succes spelen tegen Portugal op het WK Voetbal (1-0). Bel in de rust met m’n moeder (“Staat het nog 1-0?”). Fiets ’s middags naar de Frederik Hendriklaan. Doe er een enkele boodschap. Vermaak me overigens in de privésfeer. Er is veel sport te beleven en te zien.