Zaterdag en zondag 23 en 24 januari

Ochtendwandel in de wijk. Fiets in de stromende regen een paar weekendboodschappen in huis. Werk aan de inhoud van de Stadhuistassen. M’n dochter belt. Gezellig. Stap ‘s middags opnieuw op de fiets. Fiets met bestuursadviseur Marja richting het Aquarius Hotel op Scheveningen. Spreek met eigenaren Marrie en Jaap Tuit. Toen ze (32 jaar geleden) het hotel aan de Zeekant kochten, was het een restaurant met een klein pension. Sinds die tijd hebben ze constant geïnvesteerd om er een volwaardig hotel van te maken. Momenteel beschikt het hotel over 37 kamers. De coronacrisis heeft ook hun onderneming zwaar geraakt. Steek ze een hart onder de riem. Neem afscheid en fiets verder langs de boulevard richting de kop van het Adriaan Maasplein aan de haven.  Maak bij het ‘Semafoor’ aangekomen kennis met Jack Toet. De geboren en getogen Scheveninger vertelt mij staande bij zijn fiets over het heden en verleden van de haven. Begroet havenmeester Cees Duvekot. Ga met hem naar binnen de trap op naar boven het Semafoor in. Cees en zijn collega’s Wout Vink, Gert-Jan Pronk en René Zwaan vertellen dat het Semafoor niet alleen het in- en uitgaande scheepvaartverkeer begeleidt, maar dat zij ook zorgen voor de bediening en bewaking van de tunnels, bruggen en pollers in de stad. Het uitzicht over de haven is mooi.

Binnenkort wordt de bediencentrale geheel vernieuwd. Ben benieuwd. In ieder geval: zeer de moeite waard. Fiets vanaf het begin/eindpunt van tramlijn 16 op Scheveningen terug naar huis. Zie aan het begin van de avond flarden van de voetbalwedstrijd ADO Den Haag-FC Emmen (0-0). De avondzon zorgt voor fraaie beelden.

Beleef zelf een rustige avondklok. Begin de zondag met een ochtendwandeling. De politie informeert mij in alle vroegte over het verloop van de eerste avond en nacht met ‘avondklok’. Beleef voor het overige een rustige zonnige zondag. Verricht enige huishoudelijke klussen. Heb veel leeswerk. Lees ook een uurtje buiten op mijn balkon. Heerlijk. Heb gedurende de avond veelvuldig contact met de politie over ongeregeldheden in de Schilderswijk.