Zaterdag en zondag 23 en 24 juli

Ga zaterdagochtend in alle vroegte aan de wandel in de wijk. Lap de ramen van m’n autootje en geef ‘m een beurt met de stofzuiger. Zwaai ondertussen naar een paar buren die bepakt en bezakt – hun auto zit stampvol – richting Bretagne vertrekken. Rijd zelf heen en weer naar Edam. Ga op de koffie bij m’n moeder. Duivenmelker Theo van Zonneveld is er ook, net als achternichtje Nel Buijs. Bekijken de foto’s die m’n dochter uit Frankrijk stuurde. In de hoofdrol – natuurlijk – (achter)kleindochter Florien.

Wens ondertussen naaste medewerker Maarten Beks veel succes met zijn zwemtocht over het IJsselmeer (begrijp inmiddels dat de overtocht succesvol is verlopen, knap hoor). Bereid het avondeten – Simone is er – en zien de Nederlandse voetbaldames in de kwartfinale van het EK verliezen van Frankrijk (0-1).

Wandel zondagochtend ook. Geniet van een gezamenlijk ontbijtje op m’n balkon en vermaak me overigens in de privésfeer. Ga in de loop van de middag naar Haag atletiek aan de Laan van Poot. De World Police and Fire Games 2022 vinden dit keer plaats in Rotterdam. Voor het eerst in Nederland. Ruim 10.000 sporters afkomstig uit 70 verschillende landen zijn actief in 63 sportonderdelen. Een paar onderdelen (baanatletiek) worden bij Haag atletiek afgewerkt. Sonja Oost (sportcoördinator track & field) begroet me bij binnenkomst, Haag atletiek-voorzitter Pierre Heijnen leidt me rond. Wandel over de sportlocatie. Begroet een aantal vrijwilligers en bekijk de 100m heren en vrouwen (hardlopen). Zo’n 100 vrijwilligers van de vereniging zijn actief, sommigen zelfs de hele week. Puik werk. Maak kennis met Chuck Foot van de internationale federatie. Reik bij het onderdeel verspringen van de heren de medailles uit. Eervol.

Heb ’s avonds langs digitale weg veelvuldig contact met plv. politiechef Tolga Koglu.