Zaterdag en zondag 24 en 25 juni

Ochtendwandel in alle vroegte. Het is de Nederlandse Veteranendag vandaag. Zo’n 90.000 bezoekers zijn in Den Haag aanwezig om de Nederlandse veteranen te eren. Ontvang – voorzien van een witte anjer – samen met de commissaris van de Koning en tevens voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag Jaap Smit, Z.M. de Koning bij de Koninklijke Schouwburg.

Daar horen we tijdens het ochtendprogramma de aangrijpende verhalen van veteranen van missies in Afghanistan en Korea Stephanie VerhoefMarc Pollen en de 95-jarige Jaap Constandse. Vervolgens wonen we op het Lange Voorhout bij Escher in Het Paleis de medailleparade bij van militairen die recent op missie zijn geweest. Ook is er ruimte voor enkele bijzondere onderscheidingen en er wordt speciale erkenning uitgesproken voor militairen die tijdens hun missie gewond zijn geraakt. Loop langs het Lange Voorhout naar de Kneuterdijk waar het defilé door de Koning wordt afgenomen. Een lange stoet van veteranen – waarbij ook minister Hanke Bruins Slot en wethouder Anne Mulder – trekt op deze warme middag aan ons voorbij.


Bezoek ter afsluiting samen met de commissaris van de Koning het Malieveld en vertrek daarna naar huis. Stap op de fiets voor het doen van een paar boodschappen in de Keizerstraat.

Bereid zondagochtend, na een vroege ochtendwandeling, een laat ontbijt buiten op m’n balkon voor. Heerlijk, al is het meteen al erg warm. Ook in de schaduw. Lees, schrijf en verricht enig huishoudelijk werk. Zit aan het eind van de middag in de zon op m’n balkon. Genieten. Bel m’n dochter in Houten en bel ’s avonds met m’n moeder in Edam.