Zaterdag en zondag 24 en 25 september

In alle vroegte belt Camille van de brandweer over een actualiteit. Leg zaterdag in de loop van de ochtend namens het gemeentebestuur een krans tijdens de 77e editie van de herdenking van en bij het Nationaal Monument Oranjehotel. Bestuurslid Ilse Raaijmakers (ken haar als PvdA-gemeenteraadslid in Utrecht) begeleidt me bij het leggen van de krans. Groet voorzitter Pia Dijkstra, directeur Anke van der Laan en voormalig voorzitter Dineke Mulock-Houwer. Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming, spreekt dit jaar de herdenkingsrede uit. De stille tocht langs dodencel 601 is ieder jaar weer indrukwekkend. Praat na afloop bij met Heleen Ketwich Verschuur – een goede bekende uit Amstelveen – en maak kennis met haar moeder en broer die beiden in Den Haag blijken te wonen.

Verricht, terug thuis, een aantal huiselijke klussen (de was, de strijk en stofzuigen en zo), lees en schrijf. Bel met m’n dochter die terug is van haar vakantie met haar gezin in Frankrijk en met m’n moeder in Edam. Fiets heen en weer naar de Korte Houtstraat voor kapper Nigel. Bespreek ’s avonds in Amstelveen de activiteiten van de stichting World Child Cancer met stichtingsvoorzitter Ferry van Schoonhoven. Kan dit jaar in verband met een ingelaste vergadering van de gemeenteraad de benefietbijeenkomst komende maandagavond in de Kromhouthal aan het Amsterdamse Gedempt Hamerkanaal helaas niet bijwonen. Wens de organisatie veel succes.

Stap zondagochtend vroeg op de fiets richting m’n pedicure in de Dibbetstraat. Praat bij terugkomst bij met benedenbuurman Carel. Fiets ’s middags heen en weer naar de Frederik Hendriklaan voor een paar boodschappen. Kom droog over. Bel met m’n zoon en met raadsgriffier Lilianne Blankwaard. Bereid het avondeten en kijk naar de voetbalinterland Nederland-Belgie (1-0). Weekend voorbij.