Zaterdag en zondag 25 en 26 september

Ben zaterdagochtend aanwezig bij de viering van het 300-jarig bestaan van molen De Korenaer in Loosduinen. Hedy Fris (voorzitter stichting Molen) en Mustapha el Boumeshouli (stadsdeeldirecteur Loosduinen) begroeten me bij aankomst. Krijg koffie uit de foodtruck van Big Red Ock, zie de kleurrijke vlaggen in de wieken van de molen hangen en hoor harmonievereniging Tavenu vrolijke muziek spelen. Draag na mijn toespraak samen met molenaar Rien Koolstra bij aan de onthulling van de banner. Trek vervolgens aan een zwaar touw waarna de wieken van de molen gaan draaien. Mooi. Loop naar de korenschuur samen met de voorzitter van het Loosduins museum, Pjer Wijsman. Bezoek de tentoonstelling over de molen en schrijf in het gastenboek. Krijg na afloop als dank de stropdas van Loosduinen kado. Wens alle ‘peenbuikers’ een heel mooi jubileumjaar. Vrijwilliger Frits van Gaans heeft het complete bezoek vastgelegd op de gevoelige plaat.

Spreek ’s middags in het gebouw ’t Oude Huys bij wijngaard de Amsteltuin aan Langs de Akker in Amstelveen met de leden van een klankbordcommissie uit de gemeenteraad van Amsterdam. Aardig gesprek. Wens, terug in Den Haag, aan de Leyweg Hassanali Mohammed Foroushani van harte geluk met zijn 100e verjaardag. De in Iran (Isfahan) geboren eeuweling, werkte jarenlang als verpleegkundige in een polikliniek. In 1993 kwam hij als vluchteling naar Nederland. Hij betuigt in het Farsi (het Perzisch) zijn dankbaarheid aan Nederland. Zijn twaalf jaar jongere echtgenote is er ook, net als bijna alle zes dochters en zijn ene zoon. Ze komen overal vandaan. Uit Canada en de Verenigde Staten bijvoorbeeld. Eén dochter kon niet komen. Zij en haar familie zijn in Iran, maar kijken en genieten online mee.

Werk zaterdagavond en zondagochtend aan de inhoud van de tassen van het Stadhuis.

Wethouder Hilbert Bredemeijer belt in verband met een actualiteit. Woon ’s middags samen met Simone de première bij van de musical Aladdin in het Circustheater. Lopen in onze ‘gala’ outfits over de paarse loper en poseren voor de aanwezige pers. Worden vervolgens zeer gastvrij ontvangen door Walter Drenth (managing director bij Stage Entertainment Nederland). Vermaken ons voor en na de voorstelling in de Stage Entertainment Foyer. Genieten van een wervelende voorstelling vol humor (‘Ik heb geen tijd voor therapie’). Aladdin en Jasmine zijn een prachtig paar, er is een vliegend tapijt, geweldig danswerk van Bente Mulan Nanayakkara en haar collega’s en Stanley Burleson speelt en zingt de sterren van de hemel. Een échte aanrader.

Foto’s: Roy Beusker

De Hoofdofficier van Justitie informeert me telefonisch over een actualiteit. Weekeinde voorbij.