Zaterdag en zondag 25 en 26 november

Ochtendwandel in de wijk. Het is koud onderweg. Reis in de loop van de ochtend naar Houten. Beleef m’n opa-ochtend. Keutel gezellig met kleindochter Florien. Ga aan de wandel. Florien wijst me de weg. Maak aan het eind van de ochtend met haar en m’n dochter een fietstochtje. Zit zelf op de bakfiets.

Doen winkelcentrum het Rond aan. Koop vleeswaren bij slager Stokman. Kleindochter Jolein slaapt of drinkt bij haar moeder… Beleef een paar vrolijke uurtjes. Rijd in de loop van de middag terug naar Den Haag. M’n moeder uit Edam belt, net als wethouder Mariëlle Vavier.

Woon ’s avonds samen met Simone in een bomvol PAARD een concert bij van Tess Merlot en het Residentie Orkest (Symphonic Junction). Fantastische avond. Complimenteer na afloop Tess, Sven Arne Tepl (algemeen directeur van het Residentie Orkest) en PAARD-directeur Majel Blonden.

Ochtendwandel zondag ook. Rijd aan het begin van de middag naar Edam. Beland bij Lisse in een file en het weer blijft onbestendig. Haal m’n moeder en m’n broer Koos op. Brengen met z’n drieën op uitnodiging van voorzitter Remy Rouw ter gelegenheid van de jaarlijkse tentoonstelling een bezoek aan het clubhuis van de postduivenhoudersvereniging ‘Strijd en vriendschap, Edams Luchtpost’ (S.V.E.L.) aan de Keetzijde. Mijn op zijn verjaardag (5 juni 2022) op 86-jarige leeftijd overleden vader was zijn leven lang als actieve duivenmelker zeer bij de vereniging betrokken. Vandaar. Het clubhuis zit bomvol. Melkers uit het hele land zijn samengekomen. Ma is blij, ze krijgt een mooi geschenk ter nagedachtenis van Pa. “Ik zet ‘m naast z’n foto”, zegt m’n moeder.

Breng Koos en Ma terug naar huis en rijd in m’n Fiatje door weer en wind (en in het donker) terug naar Den Haag. Bel met monseigneur Willem van der Valk (Roermond), met Sjoukje Volten en met m’n moeder in Edam (“Erg tevreden over vanmiddag”). Kijk naar Boer zoekt vrouw. Weekend voorbij.