Zaterdag en zondag 27 en 28 januari

Blijf iets langer liggen dan gebruikelijk. Stap even voor achten op de fiets. Doe in de Keizerstraat een enkele boodschap. Maak dan (pas) mijn in het weekend gebruikelijke ochtendwandeling. Het is een tijd geleden dat het licht was terwijl ik liep.

Bijna de hele ochtend en middag staan in het teken van lees- en schrijfwerk. De loodgieterstassen zijn behoorlijk gevuld. Bel met m’n nichtje Mandy. Ze vliegt vandaag samen met haar zoon Teddy terug naar Australië (“We had a wonderful time. I am glad we came. And no, we did not rest in our hotel De Fortuna in Edam. Haha”). Fiets in de loop van de middag naar de Thomsonlaan. Bezoek er m’n opticien. Fiets via Laakhavens terug.

Lekkere fietstocht in een winters zonnetje. Doe de was en de strijk. Bereid het avondeten.

Maak ook zondag een ochtendwandeling in de wijk. Fiets in de loop van de ochtend naar m’n pedicure aan de Dibbetstraat. Even na enen – bijna 24 uur later – meldt Mandy dat ze veilig in Australië is geland. Werk ’s middags een beetje in de voortuin. Praat uitvoerig (telefonisch) bij met dochterlief. Bel met life time friend Cees. Beleef overigens een rustige zondag. Ben bedolven onder de reacties op twee gesprekken die ik voerde met de journalisten Abel Bormans en Nathalie Buiksloot. De weerslag – dit artikel – van de gesprekken staat dit weekend in het magazine van de Volkskrant. Dit geheel terzijde.