Zaterdag en zondag 27 en 28 mei

Blijf zaterdagochtend iets langer liggen dan normaal. Laat de ochtendwandeling voor wat ie is. Bereid Simone een ontbijtje. Begeef me tegen negenen naar het multifunctioneel beleidscentrum de Yp aan de Katschiplaan. Verblijf daar tot het eind van de middag in driehoeksverband in verband met een blokkade van de A12. Woon samen met hoofdofficier van justitie Margreet Fröberg en plv. politiechef Tolga Koglu ’s ochtends de briefing bij van de politievrouw- en manschappen afkomstig uit het hele land. Spreek ook met de medewerkers van de Duitse politie. Steek ze een hart onder de riem. Gedurende de hele dag informeert algemeen commandant Martine Dijkstra ons over het verloop van de gebeurtenissen en de inzet. Zien de beelden en nemen waar nodig de besluiten die worden gevraagd. Stel na afloop een kort statement ter beschikking aan de media en begin met het voorbereiden van een brief aan de gemeenteraad. Ook Margreet doet een bericht uit namens het OM. Avondeet thuis en ga vroeg naar bed. Saai maar waar.

M’n agenda moest om vandaag. Wethouder Saskia Bruines was gelukkig bereid en in de gelegenheid mijn bijdrage aan de opening van ShoppingNight over te nemen. Kon tussen alle bedrijven door wel even naar de verjaardagspartij van de vandaag 80 jaar geworden Erica Terpstra. Plaats van handeling het Paviljoen De Witte aan de Pellenaerstraat. Met alle aanwezige gasten zet Claudia de Breij de jarige muzikaal in het zonnetje (“Alleen voor Erica”). Margriet Zegers praat het samenzijn vrolijk aan elkaar.

Zondag is het opnieuw een zonnige dag. Het is bovendien Eerste Pinksterdag. Wandel in alle vroegte heen en weer naar het Vredespaleis. Verricht een paar huishoudelijke klussen en werk verder aan de inhoud van de loodgieterstassen van de Stadhuis. Rond het middaguur gaan we naar Haarlem. Wandelen vanuit parkeergarage Appelaar naar ML aan de Damstraat. Drinken buiten op het terras een kopje koffie. Gebruiken de lunch bij een jarige zus van Simone.

M’n moeder belt. Praten gezellig bij. Lees dat naar aanleiding van de gebeurtenissen van gisteren het Openbaar Ministerie een aanvullend bericht uit heeft gedaan.

Bel ’s avonds, terug thuis in Den Haag, op zijn verzoek met gemeenteraadslid Robert Barker. Bezoek in de avond in poppodium PAARD aan de Prinsegracht de 30e editie van het festival ‘Puur Gelul’. Het is een avondvullend programma met schrijvers, sprekers, verhalenvertellers, dichters, rappers en stand-uppers.


Bedrijfsleider Louise begeleidt me naar de uitverkochte zaal. Luister naar het staartje van het optreden van Jeroen Leenders. Ontmoet in de pauze Robert-Jan Rueb en krijg uit handen van Maarten Spanjer zijn boek ‘De kunst van het loslaten’. Geniet van het optreden van Martijn Koning en het prachtige zaalgedicht van Serge Bosman. Harrie Jekkers sluit de avond af. Zing uit volle borst mee met ‘Oh, oh, Den Haag’. Prachtig programma en hard gelachen. Maak na afloop kennis met organisator Boozy de Kok en praat bij met Harrie.