Zaterdag en zondag 28 en 29 januari

Maak een ochtendwandeling door de wijk. Werk aan de inhoud van de loodgieterstassen. Vanaf het eind van de ochtend houden de politie en medewerkers van de directie Veiligheid mij bij voortduring op de hoogte van het verloop van een demonstratie. Bezoek ’s middags Museum Panorama Mesdag aan de Zeestraat. Ga voorlezen uit ‘Aap & Mol op het Toverstrand‘.Directeur Minke Schat, uitgever Adriane Hak en schrijfster en illustrator Gitte de Spee verwelkomen me bij aankomst. In de Haagse School zaal zitten tientallen kinderen met hun ouders en/of verzorgers klaar. Lees zittend in een 19e-eeuwse strandstoel de kinderen voor. De reacties zijn spontaan en vrolijk. Loop aansluitend naar het Mesdag-atelier om een poging te doen Aap & Mol te tekenen en in te kleuren. Doe m’n best. Daarmee is zo’n beetje alles gezegd.

Mijn volgende bezoek, aan het eind van de middag, is aan een bijeenkomst van Hart voor Den Haag ter gelegenheid van het tienjarig bestaan. Plaats van de handeling is de Polarzaal in sportcomplex De Uithof aan de Jaap Edenweg. Zie onderweg naar het zaaltje de schaatsers op de schaatsbaan en de klimmers boulderen. Het enthousiasme binnen is groot. Dat is overigens meestal het geval als een politieke vereniging iets te vieren heeft. Wens alle aanwezigen van harte geluk met de ‘verjaardag’, maak een praatje met deze en gene en groet de aanwezige (oud-)gemeenteraadsleden. Neem afscheid. Partijvoorzitter Bram Reitsma doet me in- en uitgeleide. Sta na afloop de NOS-televisie te woord. Onderwerp van gesprek is het verloop van een demonstratie vanmiddag in Den Haag.

Ga ’s avonds samen met Simone op uitnodiging van de commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk, naar een ontvangst ter gelegenheid van Jumping Amsterdam. Gaan naar binnen via ingang C in het Holland Complex van de RAI. Begroet veel goede bekenden in de Amstel Loge. Zien het ‘Internationaal U25 springen’ (1,45m met barrage) en de ‘Grote Prijs van Amsterdam internationaal springen’ (1,60m met barrage). Aardig om te doen. Begroet bij vertrek goede bekenden RAI-directeur Paul Riemens en architect Roberto Meyer.


Draag zondag bij aan het televisieprogramma Buitenhof, bel na afloop met m’n woordvoerders Annelou en Angela en praat ’s middags gezellig bij met m’n zoon in restaurant Sirtaki in de Utrechtse Servetstraat.

Reis terug met de trein en tramlijn 17 en 1. Bel ’s avonds met concernjurist Peter van Toor, met directeur Veiligheid Hans van der Vet en life time friend Cees. Het weekend vloog voorbij.