Zaterdag en zondag 29 en 30 mei

Maak iets later dan gebruikelijk m’n lange ochtendwandeling. Kan daarom zwaaien naar de langsrijdende trambestuurders van lijn 9 en mensen die zichzelf en/of hun hond wandelend uitlaten. De stad ontwaakt. Groenteboer Matthieu is al aan het werk.

Ga aan het begin van de middag samen met de wethouders Kavita Parbhudayal en Bert van Alphen aan de klus bij stadsboerderij Landzigt aan de Aristoteleslaan in het kader van de jaarlijkse landelijke NL Doet vrijwilligersactie van het Oranje fonds. Helpen met het plaatsen van een hek bij de groene speeltuin. Hans de Rijk (hoofd stadsboerderijen) zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Maak kennis met een aantal vrijwilligers en kinderen uit de buurt (‘Waarom heeft u uw keten niet om?’). Robine en Sandra zetten ons onmiddellijk aan het werk. Eerst gaten boren waar de steunpalen in kunnen, dan de palen plaatsen en tenslotte het hekje er aan schroeven met hulp van Sandra’s echtgenoot Wouter. Leg tussen de bedrijven door niet de eerste steen, maar de laatste steen voor een nieuwe vuurkorf. Vanaf volgende week zullen daar weer barbecues worden georganiseerd. Alle lof voor de vrijwilligers. En wat is het een prachtige stadsboerderij. Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg kan er trots op zijn. Neem afscheid en ga naar huis.

Fiets een paar boodschappen in huis. Facetime aan het eind van de middag met m’n dochter die nog steeds in Frankrijk verblijft. Werk aan de stukken uit de tassen van het stadhuis. Het weer is heerlijk. Maak met plezier gebruik van m’n balkon. Kijk ‘s avonds naar een aflevering van Dr. Bull en kijk terug naar ‘Nick, Simon en Kees, take a chance on me’. Heerlijk.

Maak zondagochtend – het is helaas bewolkt – de wandeling heen en weer naar de boulevard van Scheveningen. Doe het vroeg. Het is stil onderweg. Een rustige dag volgt. Bel met Wim Hoogendoorn (Directeur MRDH) en met m’n ouders. Later op de dag wordt het weer beter. Geniet er van. Net als u hoop ik.