Zaterdag en zondag 3 en 4 februari

Goed geslapen. Trek om zeven uur in m’n eentje een flink aantal banen in het hotelzwembad. Het conferentieprogramma begint vanochtend om negen uur sharp met een oecumenische viering onder leiding van dominee Charlotte van der Leest (predikant van de Nieuwe Badkapel) en Elly van Liempt aan de piano. Zit in de volle Zappeion Megaron-zaal op de eerste rij naast voorzitter Ingrid Thijssen, oud-premier (en studiegenoot) Jan Peter Balkenende en directeur Focco Vijselaar. Chris Schotanus maakt een foto.

Praat tijdens een van de koffiepauzes bij met woordvoerder Vicky Hendriks (partner van Jacco Vonhof). Geniet van de paneldiscussie met Fair Phone-directeur Noud Tilleman, Daniƫlle Woestenberg (voorzitter CNV Internationaal) Pieter van Oord (CEO Van Oord, per 1 juni CEO Schiphol) en Robert Metzke (Global Head Sustainability Philips).

Ga in de loop van de ochtend terug naar Den Haag. Doe dat in verband met de actualiteit aldaar. Algemeen commandant Martine Dijkstra (politie) informeert me onderweg telefonisch over de meest actuele stand van zaken. Datzelfde doet woordvoerder Robin Middel. Bel met m’n moeder. Zit terug thuis om rond half twee en kwart voor drie ingelaste vergaderingen van de driehoek voor. Doen dat via MS Teams. M’n dochter belt over enig leed rond kleindochter Florien. M’n wasdroger begeeft het. Klim in de telefoon naar de firma Bosch. Reparatie is over een dag of tien mogelijk. Zo gaan die dingen. Hang de halfnatte was op een traditioneel drooghek. Behelpen dus.

Fiets aan het eind van de middag naar de Badhuisstraat. Doe er de weekendboodschappen. Bereid het avondeten en werk verder aan de stukken uit de loodgieterstassen van het Stadhuis.

Ochtendwandel op zondag in de wijk. Druilerige dag. Verricht veel lees- en schrijfwerk. Bel met woordvoerder Robin Middel en met m’n Amstelveense kapper Jan Bartels. Beleef overigens een redelijk rustige dag.