Zaterdag en zondag 3 en 4 juli

Slaap zaterdagochtend iets langer dan gebruikelijk. Begin dan aan de stukken uit de tassen van het Stadhuis. Draag aan het begin van de middag in het fraaie Paushuize bij aan een korte plechtigheid – temidden van hun naaste familie en vrienden – van Thijs en Emilie van ‘t Geloof-van Amerongen. Zwaai op locatie naar een van de beste kelners ter wereld, de heer Anton Paulus. Bel onderweg terug met Jaap de Hoop Scheffer.

Fiets aan het eind van de middag samen met Simone naar m’n toekomstige woonhuis. Bekijken de stand ‘der verbouwing’. Gebruiken aansluitend het avondeten bij Harry’s Zarautz aan de Prins Willemstraat in Scheveningen. Fietsen in regenachtig weer terug.

Maak zondagochtend in alle vroegte m’n lange ochtendwandeling heen en weer naar de boulevard van Scheveningen. Breng ‘s middags op uitnodiging van Marx Eemland-Warmerdam (‘Standhouder sinds 1992’) samen met Anita van Zee (kabinetszaken) een bezoek aan de 50-jarige antiek- en boekenmarkt aan het Lange Voorhout. Ook vandaag hebben de ongeveer 70 standhouders zich weer tot het uiterste ingespannen om hun boeken en antieke waar op de meest gunstige wijze uit te stallen. Irma Roos de Nadal Uceda van de promotiecommissie leidt me rond en stelt me voor aan een aantal standhouders.

Wens aansluitend in de Polsbroekstraat in Leyenburg de 100-jarige Guus ‘August’ Molier van harte geluk met zijn verjaardag.Ter ere van dit eeuwfeest heeft de buurt een straatfeest georganiseerd. De 92-jarige echtgenote Truus begeleidt de eeuweling en oudste dochter Jeannine zorgt voor een vlekkeloos lopend programma opgeluisterd door muziek van straatorkest Eigen Hulp. De muzikale oud PTT’er Guus is een francofiel en heeft na zijn pensionering 33 jaar lang half om half in Frankrijk gewoond.

Neem afscheid van Anita en ga door naar de Paul Krugerlaan in Transvaal. Spreek op uitnodiging van Abdoel Haryouli in aanwezigheid van stadsdeeldirecteur Hassan El Houari en m’n bestuursadviseur Bernadette met een groot aantal bewoners uit de wijk. De bewoners delen met mij hun zorgen over de afvalproblematiek, hangjongeren, verkeersveiligheid en de plek van arbeidsmigranten in de wijk. Maken net als tijdens de vorige ontmoeting een wandeling door de omgeving waarin de bewoners op een aantal locaties hun zorgen in beeld brengen.

Stap, aan het eind van de middag terug thuis, op de fiets. Doe een paar boodschappen. Bereid de avondmaaltijd. Bel met wethouder Anne Mulder. Duik voor de laatste keer dit weekend in de stukken voor de komende week en ga op tijd naar bed.