Zaterdag en zondag 30 en 31 maart en maandag 1 april

Ochtendwandel in de miezerige regen. Aan één stuk door regent ’t. Fiets in de loop van de ochtend naar de Prins Hendrikstraat. Bezoek Ap’s Kappers. Nigel doet z’n werk. Fiets terug. Kom kletsnat thuis. Werk de rest van de ochtend en een groot deel van de middag aan de inhoud van de loodgieterstassen uit het Stadhuis. Stap tussendoor op de fiets. Doe een paar boodschappen in de Keizerstraat. Het regent nog steeds.

Bezoek in de loop van de middag in de Bothastraat (in Transvaal) Bhawandei Rewti-Ramcharan. De op de Meerzorg geboren Surinaamse woonde met haar ouders op plantage Accaribo. Wens haar van harte geluk met haar 100e verjaardag. Ze kwam in 1980 naar Nederland en woont sindsdien in Den Haag. Ze trouwde jong, kreeg 12 kinderen, 38 kleinkinderen, 59 achterkleinkinderen en inmiddels 12 achterachterkleinkinderen. Haar woonkamer zit bomvol met talloze gezellige familieleden.

Bel met m’n moeder in Edam en kijk telefonisch met Tom Rodrigues terug op de collegeretraite van begin deze week en de ontmoeting van de leden van het presidium van de gemeenteraad en het college. Avondeet thuis hutspot.

 

Zondag is het eerste paasdag. Afgelopen nacht is de zomertijd ingegaan. Vermaak me vandaag vooral in de privésfeer. Ben in Lijnden (Haarlemmermeer).

Maak een ochtendwandeling langs de ringvaart. Heb mazzel, het is droog. Gebruik de paasbrunch met de familie van Simone. Bezoeken aan het eind van de middag mijn moeder in Edam. Ze genoot vanochtend van het bezoek van mijn dochter en haar partner en (vooral natuurlijk) van haar achterkleindochters Florien en Jolein. Ben ’s avonds weer terug in Den Haag. Genieten van de duivekater van de ‘echte bakker’ Peter Gorter van de Achterhaven. Kreeg ‘m vanmiddag mee van Ma. Een paastraditie in onze familie.

 

Vandaag is het tweede paasdag en begint alweer de vierde maand van 2024. Fiets heen en weer naar de Klatteweg voor m’n zwembeurt. Helaas gaat het zwembad vanochtend pas om acht uur open. Fiets bijna aansluitend naar de Keizerstraat voor een enkele boodschap. Bereid een vrolijk paasontbijtje. Vermaak me bijna alleen maar in de privésfeer. Al heb ik nog wel wat leeswerk te verrichten. Vanavond is het genieten van de verse asperges die we gisteren uit Lijnden bij Meer Asperges aan de Hoofdweg hebben meegenomen.

Het paasweekeinde vliegt voorbij.