Zaterdag en zondag 30 en 31 oktober

Fiets zaterdagochtend vroeg een paar boodschappen in huis. Het regent. Heb aan het eind van de ochtend langs digitale weg een vergadering met Ferd Grapperhaus. Verricht huishoudelijke klussen en neem de stukken voor de komende week door. Zie vanuit de keuken dat het vogel- en vlinderhuisje die afgelopen dinsdag zijn opgehangen zich ook in dit weer goed houden.

Brandweer, politie en directie veiligheid informeren mij in de loop van de middag over een tragisch incident aan de Melis Stokelaan, waarbij een jongen van veertien overlijdt aan een hoge concentratie koolmonoxide. Vreselijk.

Woon zondag aan het eind van de middag een speciale bijeenkomst bij van mijn (voormalige) Rotary Club Utrecht Kromme Rijn. Plaats van handeling is de Jeu de boules-bar aan het Paardenveld. Rianne Droogleever, Peter Uriot, Ronald Batema en Charles Verheyen van het organiserend comit√© kunnen tevreden zijn. Nuttig en plezierig om met aantal goede bekenden uit de sfeer van wetenschap, cultuur, sport en bedrijfsleven te zien en te spreken. Politiechef Paul van Musscher informeert mij intussen over de actualiteit in Transvaal. Bel ’s avonds met mijn ouders in Edam.