Zaterdag en zondag 31 juli en 1 augustus

Zet het hele weekend mijn werk aan de boekenkast voort. Zaterdag steken, naast Simone, ook mijn dochter (‘Leuk hè, die groene slippertjes’) en haar partner hun handen uit de mouwen.

Ben superblij met hun hulp. Scheelt enorm met het uitpakken van de dozen waar geen boeken inzitten en met de schoonmaak binnen en buiten. Top. Avondeten met z’n vieren Indisch. Voor het eerst sinds tijden weer aan m’n eigen eettafel en met echt bestek.

Zondag verliezen de herenhockeyers tegen Australië in de kwartfinale en behaalt zeilster Marit Bouwmeester een bronzen medaille. Ben ook vanochtend heel vroeg van start gegaan. In de loop van de middag is de boekenkast ‘klaar’.


Vind tussen de boeken een exemplaar van ‘Het erkende verhuisboek’. Kreeg het ooit tijdens een bezoek op 26 april 2014 op ‘t Zand van de schrijver en columnist (ooit VINEX-vrouwtje) Marieke Dubbelman. Blader erdoorheen, veel relevante informatie (relatiestress, opruimtips) en verzuchtingen. Heeft nu geen zin meer, had het een jaar geleden moeten lezen, maar ja toen lag het al in de opslag.


Er is veel meer te doen, maar ik geloof t wel. ‘Alles’ doet zeer. Fiets op tijd naar huis, neem een heerlijke douche en ga vroeg naar bed.