Zaterdag en zondag 4 en 5 juli

Beleef een rustig maar zeer regenachtig weekend zonder openbare verplichtingen. Ruim op, pak uit, lees en blader me suf in de (talloze) actuele veiligheidsdossiers die zijn aangereikt.

Chiu Man (politie) informeert mij over de actualiteit. Fiets zaterdagmiddag in de stromende regen (en veel wind) in de omgeving van het Nassauplein en de Bankastraat een paar boodschappen in huis. Het hoort bij het begin van een nieuwe klus. Maken na het avondeten een wandeling in de omgeving. Het miezert. Zien ganzen. 

Herneem zondag in alle vroegte mijn gewoonte om, zo lang het nog niet lukt te zwemmen, een ochtendwandeling te maken. Lees overigens verder in de stapels stukken. Bel met m’n goede vriendin Ina Adema en fiets in de loop van de middag samen met Simone heen en weer naar het Scheveningse strand. ‘Echte Hagenaars gaan vandaag niet. Teveel wind’, zei een vriendelijke mevrouw mij eerder vandaag bij de voordeur. Doe het toch. Op de fiets naar het strand. Heerlijk. Zwaai onderweg terug naar good old Mathieu Borsboom die een koffietje doet op het Bankaplein. Doe een paar boodschappen, bereid het avondeten en lig er op tijd in. Wat een week.