Zaterdag en zondag 4 en 5 februari

Ga zaterdagochtend vroeg heen en weer naar de Dibbetstraat voor de pedicure. Rond het middaguur reis ik naar de Hooistraat. Haal bij fietsenmaker meneer Eus m’n fiets op. Je kunt zien dat ie een fikse onderhoudsbeurt kreeg. Top.

Fiets in de regen terug naar huis. Werk ’s middags aan de stukken uit de loodgieterstassen. Bel met aannemer Gerard. Ga aan het eind van de middag naar de kapper aan de Korte Houtstraat. Braziliaanse Vicky knipt. Reis van daaruit naar Haarlem. Gebruik het avondeten met en bij Simones familie.

Ochtendwandel zondag in de wijk. De eerste krokussen komen op.

Fiets in de loop van de ochtend naar de Keizerstraat, haal een paar boodschappen. Breng rond het middaguur een bezoek aan de Sikh tempel Gurudwara aan de 1e van der Kunststraat in Laak. Een fraai kleurrijk gebouw. Harjit Sing, bestuurslid van de tempel, ontvangt me en leidt me rond. Doe m’n schoenen uit. Krijg een felkleurige hoofddoek omgebonden. Kijk eerst in de keuken waar door vrijwilligers de maaltijd voor de bezoekers wordt bereid. Mag roeren in een enorme pan waarin spinazie wordt bereid. Iedereen schuift zo meteen na de dienst aan. Dagelijks worden hier ook voor dak- en thuislozen maaltijden bereid. Woon boven – zittend op de grond – het slot van de dienst bij. Spreek de aanwezige sikh’s toe en krijg een ‘Award of Honour’ uitgereikt, ‘presented by Gurudwara Siri Guru Singh Sabha’. Ten slotte krijgen alle aanwezigen Karah Parshad: meel met boter en suiker. Dan gaat iedereen naar beneden. Er worden zilverkleurige bladen uitgereikt. Iedereen zit op de grond. Dan wordt er eten opgeschept. Mooi gezicht. Neem afscheid. Interessant bezoek.

Beleef voor het overige een rustige zondag. Lees en kijk een beetje naar het voetbal. ’s Avonds belt Peter van Veen (directeur Sport). Bel zelf met m’n moeder in Edam.