Zaterdag en zondag 5 en 6 september

Maak m’n ochtendwandeling in de wijk. Het is veel stiller dan op doordeweekse dagen. Fiets een paar boodschappen in huis. Eerst in de omgeving van de Sumatrastraat en dan bij bakker Hessing aan de Denneweg. Krijg morgenmiddag m’n zoon, broer en ouders (samen vier) op verjaarsvisite. Vandaar. Meteen door naar het stadhuis. Kabinetsmedewerker Isabelle Swinkels wacht me op. Wens bij de balies in het Atrium de medewerkers van burgerzaken succes met het inschrijven van de nieuwe internationale studenten die in Den Haag gaan studeren. Fantastisch dat zij in het weekend komen werken zodat er geen onnodige druk ontstaat op de reguliere afspraakagenda’s van de balies. Rekening houdend met corona worden zo’n 1.000 studenten verwacht die zich vandaag en volgende week zaterdag kunnen komen legitimeren en inschrijven voor de Basis Registratie Personen (BRP). Spreek buiten op het voorplein de studenten toe. Ze staan in een lange rij te wachten.

If you can make it in The Hague, you can make it anywhere’, is mijn motto. Complimenteer na afloop Gertie van Meijer, Koosje Bielars en Sita Kristo Oemraw van burgerzaken voor de organisatie.

Fiets rond het middaguur net als afgelopen maandagmiddag samen met Sophie en Bob (medewerkers directie veiligheid) richting de Weimarstraat. Spreek er met een groot aantal wijkbewoners die hun zorgen met mij delen, fiets vanaf het Regentesseplein mee in een kleurrijke fietstocht, spreek een paar woorden ter hoogte van het pand van WijWeimar en deel een prijsje uit aan een zeer jonge en seniore deelnemer. Verricht thuis een aantal huishoudelijke klussen, werk aan de inhoud van de (volle) tassen van het stadhuis en zie beelden van de vandaag verreden etappe in de Tour de France. Geef ‘s avonds een oud-collega op zijn verzoek telefonisch een ‘collegiaal’ consult. Hoop dat het helpt.

Wandel zondagochtend vroeg in alle rust. Ontvang ‘s middags mijn ouders, broer en zoon (m’n dochter en haar partner zijn op vakantie) op verjaarsvisite. Erg gezellig. Het weekend vloog inmiddels voorbij.