Zaterdag en zondag 6 en 7 april

Ochtendwandel in alle vroegte. Zo’n beetje in m’n eentje. Het is zwoel. Begeef me in de loop van de ochtend naar Ockenburgh. Breng een bezoek aan het gelijknamige vogelrustgebied (“In 1966 door burgemeester Kolfschoten geopend”) aan de Ockenburghstraat in Loosduinen. Hetty en Ab Mos en Marianne Hoeling, de beheerders van het prachtige ‘reservaat’, leiden mij rond. Ze geven mij al wandelend en vertellend (“Op de wandelpaden blijven, alstublieft”) een uniek inkijkje. Het reservaat, verscholen achter een hek en een sloot, is een van de elf vogelrustgebieden die worden beheerd door de Haagse Vogelbescherming. Het gebied biedt optimale leefomstandigheden voor vogels en dient als een belangrijke broedplaats voor de regio. Met veel passie en inzet is het gebied ingericht en beplant om allerlei vogelsoorten broedgelegenheid en voedsel te bieden. Het gebied is drie hectare groot. Hetty, Ab en Marianne zetten zich met trots in voor het behoud van dit stukje natuur. Krijg tijdens de wandeling tot twee keer toe gezelschap van een hommel. Mijn bretels zijn blijkbaar aanstekelijk. Genieten na afloop buiten op een bankje van een kopje koffie. Neem afscheid. Het bezoek was zeer de moeite waard.

M’n dochter belt vanuit Otterlo waar ze met haar gezin verblijft. Ze is enthousiast en zit op haar praatstoel. Allerlei herinneringen van vroeger komen boven. Gezellig. Woordvoerder Robin en algemeen commandant Luit (politie) houden me ’s middags voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen op en rond de Laan van Raegan en Gorbatsjov. Fiets in de loop van de middag naar de Keizerstraat. Doe er een paar boodschappen. Simone bereidt asperges als avondeten. Heerlijk.

 

Ochtendwandel zondag door de wijk. Het is iets koeler dan gisteren. Ben een uurtje later. Dat is te merken, wandel een groot aantal (hard)lopers tegemoet. Verricht lees- en schrijfwerk. Bel met m’n moeder in Edam (haar neerslachtigheid doet me pijn) en vermaak me voor het overige in de privĂ©sfeer. Geniet van het zonnetje. Praat ’s avonds via MS Teams bij met m’n ambtgenoten Leendert de Lange (Wassenaar) en Fenna Noordermeer (Midden-Delfland) en brandweercommandant Esther Lieben (VRH).