Zaterdag en zondag 6 en 7 februari

Fiets in alle vroegte een paar boodschappen in huis. Begeef me in de loop van de ochtend naar de bushalte Grote Markt ter hoogte van Prinsengracht 15. Rijd mee met buschauffeur Teun (ooit nodigde hij mij tijdens een zomerse fietstocht op het Rijswijkseplein uit hem te vergezellen op lijn 25). Uiteraard met mondkapje. Rijden via de Brouwersgracht, het Vaillantplein, de Haagse Markt, de Schalk Burgerstraat, de De la Reyweg, het Soestdijkseplein, het Zuiderpark, het Almeloplein, de Gramsbergenlaan, de Leyweg, de Zweeloostraat, Hertenrade, de Vrederustlaan, de Beresteinlaan, Randveen, de Melis Stokelaan en de Erasmusweg. Teun stopt, geheel volgens dienstregeling, om 10.47u bij het eindpunt: halte Lozerlaan. Onderweg vertelt Teun van alles over de route, de stad (‘Ben geboren en getogen in Den Haag, maar woon in Noordwijk – de wens van mijn vrouw’), zijn werk als buschauffeur en hoe zijn werk is veranderd in deze coronatijd.

Breng aansluitend een informeel bezoek aan de busgarage van de HTM aan de Telexstraat. Hier bevinden zich een aantal kantoren, de werkplaats en het parkeerterrein voor ongeveer honderd aardgas en elektrische bussen. Spreek er onder andere met enthousiaste HTM’ers Sandra, Marcel, Hans en Reinier. Die laatste laat mij in de werkplaats zien hoe het eraan toe gaat. Heb groot respect voor iedereen die het openbaar vervoer in Den Haag draaiende houdt, juist in deze coronatijden.

Lunch (laat) thuis. Simone reist in verband met het weer, haar werk en campagneverplichtingen al terug naar haar huis. In de loop van de middag belt gemeenteraadslid Judith Oudshoorn. Bel zelf met wethouder Kavita Parbhudayal en met mijn nichtje Donell Snyder. Werk aan de inhoud van de tassen van het Stadhuis en ga op tijd naar bed. Lees de thriller ‘The president is missing’ van James Patterson uit (‘ …it is impossible to preserve democracy when the well of trust runs completely dry’, p504). Een aanrader.

Zondagochtend blijken de weersvoorspellingen te zijn uitgekomen. Het waait, het vriest en er ligt een dik pak sneeuw. Loop in alle vroegte door de kersverse sneeuw. De wind maakt dat de sneeuw op sommige plekken helemaal weg is en op andere plekken tot kniehoogte reikt.

Bel met m’n ouders in Edam (‘Doen jullie voorzichtig?’). Mijn dochter belt ‘s middags via facetime.  Lees me suf (veel stukken af te handelen de komende week) en doe wat huishoudelijk werk. Hoop intussen dat velen van de winterse omstandigheden kunnen genieten en weinigen er (over)last van ondervinden. Avondeet spruitjes. Weekeinde voorbij.