Zaterdag en zondag 6 en 7 juli

Ochtendwandel in alle vroegte in de wijk. Het is klam maar droog. Begin bij terugkomst meteen aan de afhandeling van de post en stukken uit de loodgieterstassen. Heb veelvuldig telefonisch contact met algemeen commandant Benjamin van Gelderen (politie) en met plv. woordvoerder Annelou van Egmond in verband met de actualiteit.

Ga aan het begin van de avond op verzoek van Nazli Tüzer en Bob van Emmerik (directie Veiligheid) op werkbezoek om een kijkje achter de schermen te nemen bij de voorbereidingen voor vanavond. Ga samen met veiligheidsregisseur Dagmar Oord eerst naar het Plein. Daar verzamelen talloze fans zich die de voetbalinterland Nederland-Turkije met z’n allen gaan bekijken. Spreek met Bas Swillens van Leopold en Michel van Leeuwen van Barlow. Inmiddels zijn ook de wijkagenten Kelly en Shanine gearriveerd. Wandel samen met hen richting Luden. Daar vertelt Petra Velthuijsen dat zij vanavond zo’n 700 gasten verwacht. Mijn volgende bestemming is Buurtcentrum Octopus aan de Delftselaan in Transvaal. Spreek daar met een aantal jongeren uit de wijk en met de jongerenwerkers Karim en Mohamed el Boujjoufi. Iedereen verheugt zich op een mooie avond en aardige wedstrijd.

Kijk, terug thuis, naar de interlandwedstrijd. De wedstrijd is niet alleen het aanzien waard, maar bovenal spannend. Bel in de rust met m’n moeder in Edam (“Ach ze spelen best goed, maar die anderen zijn beter”). Uiteindelijk wint Nederland (toch) met 2-1 van Turkije. Helaas is rond half twaalf telefonisch contact nodig met algemeen commandant Luit Kuipers (politie) in verband met een korte inzet van de ME. Baal ervan dat het nodig is.

 

Ga zondag na mijn ochtendwandeling in het zonnetje op mijn balkon aan het werk. Geniet van mijn rozen en hortensia’s.

Reis in de loop van de ochtend richting Edam. Reis met tramlijn 1 naar Hollands Spoor en dan met de trein naar Amsterdam Zuid. Metro 52 rijdt me naar Amsterdam Noord. Bus 212 brengt me ten slotte naar mijn bestemming. Mijn moeder is jarig vandaag. Ze is 91 jaar geworden.

In La Galera aan de Gevangenpoortsteeg staan mijn broer Koos, mijn (klein)kinderen, familie, vrienden en ‘buurtjes’ er vrolijk bij stil. Gezellige middag. Gebruiken er na afloop in klein gezelschap het avondeten. Rijd met Simone terug. Ga op Haarlem CS met de trein terug naar Den Haag. Vanaf CS met bus 22 en tramlijn 1 richting huis. Bel met de wethouders Robert Barker en Robert van Asten. Weekend voorbij.