Zaterdag en zondag 7 en 8 augustus

Fiets even voor achten heen en weer naar de Keizerstraat voor de weekendboodschappen. Stap in de loop van de ochtend opnieuw op de fiets. Bezoek samen met Simone gordijnenmeneer Wim Mos aan de Willem de Zwijgerlaan. Drinken na afloop een kopje koffie buiten op het terras bij Anne&Max aan de Frederik Hendriklaan. Geniet ‘s middags van de beelden van de Olympische Spelen. Sifan Hassan wint de 10.000 meter. Ben er ontroerd door. Wat een geweldige sportvrouw. M’n dochter belt uit Frankrijk. Daar is ze vanochtend vroeg samen met haar partner aangekomen voor twee weken ‘werk en vakantie’. Terrence Agard en Tony van Diepen (lopen allebei bij Haag Atletiek) behalen samen met Liemarvin Bonevacia en Ramsey Angela zilver op de 4 keer 400 meter estafette. Een enorme verrassing.

Word zondagochtend wakker en zie meteen dat het nog steeds niet op kan. Ook op de laatste dag van de Olympische Spelen behaalt Nederland drie medailles. Een zilveren (de atleet Abdi Nageeye bij de marathon) en twee bronzen (de baanwielrenners Harrie Lavreysen bij het onderdeel keirin en Kirsten Wild bij het onderdeel omnium). In totaal behaalt Nederland 36 medailles en een onvoorstelbare zevende plaats in de medaillespiegel. Wie had dat gedacht. Zeker na het zeer moeizame begin.

Fiets in de loop van de ochtend – tussen de stevige regenbuien door – naar Den Haag CS. Stal mijn fiets onder het KJplein (Koningin Julianaplein). Stallingsmedewerker Remco begroet me allervriendelijkst. Haal een kopje koffie bij Starbucks. Het duurt drie minuten, kan dat wat u betreft?’, vraagt een vriendelijke mevrouw achter de toonbank. Reis in een bomvolle intercity naar Utrecht CS.

Lunch met mijn zoon bij Sirtaki in de Servetstraat. Praten bij. Hij vertelt over zijn vakantie op het Griekse eiland Kos, ik over de stand der dingen inzake de verhuizing. Ondertussen verzorgen Lois en Dimitri en hun medewerkers voor een heerlijke maaltijd. Zwaai naar Tom en Alma van Koppen die voorbijlopen. En toeval bestaat niet: zit in de trein terug naast Naut Kool (mijn bestuursassistent bij de VNG). Hij was dit weekend op bezoek bij z’n jarige zus … Stort me, terug thuis, op een volgende stapel verhuisdozen.

Nog steeds geen Wifi en geen televisie …