Zaterdag en zondag 7 en 8 oktober

Maak in alle vroegte m’n ochtendwandeling in de wijk. Begin aan de inhoud van de bomvolle loodgieterstassen uit het Stadhuis. Gebruik samen met Simone en haar vrienden Sandra en Peter uit Arnhem de lunch bij El Niño aan het Noorderstrand. Gaan er op de fiets heen. Zitten lekker in het zonnetje op het terras aan het strand. Inmiddels vergen de trieste berichten uit het Midden-Oosten allerlei (telefonisch) overleg. Zowel met de politie, de directie Veiligheid, woordvoerder Robin, chef kabinet Eline, als met wethouder Mariëlle Vavier en ambtgenoot Femke Halsema (Amsterdam). M’n dochter belt voor de gezellie. Ze verwacht samen met haar partner haar tweede kindje. Eigenlijk is ze gisteren ‘uitgerekend’. Dus vanaf nu is het elk ogenblik mogelijk dat de nieuwe ‘spruit’ zich aankondigt. M’n dochter voelt zich goed en klinkt vrolijk. Ben supertrots op haar.

Woon aan het begin van de avond op uitnodiging van Jaap en Danny Spaans het door het Comité Concert op Scheveningen georganiseerde optreden van de Koninklijke Zangvereniging De Mastreechter Staar in de Heilige Antonius Abtkerk aan de Scheveningseweg bij. Wandel er samen met Sandra (kabinetszaken) heen. Er staat een lange rij voor de ingang van de kerk. Zo’n 660 mensen wonen het concert bij. Krijg een mooie zitplaats in de kerk. Zit op de plek waar normaal gesproken de rolstoelbegeleider zit. In de buurt van een aantal dames in fraaie Scheveninger dracht. Eervol. Spreek vanaf de kansel enkele welkomstwoorden uit. Sta in mijn toespraak kort stil bij het zeer zorgwekkende nieuws uit het Midden-Oosten. Maak na afloop kennis met dirigent Hennie Ramaekers (“Ik was er in 1983 bij. Lee Towers heeft daarna nooit meer in het Russisch gezongen.”) en met pianist Michiel Ballhaus.

Het concert was zeer de moeite waard.

Stap zondagochtend rond kwart over zeven op de fiets. Maak op de Amerikaanse residentie aan de Tobias Asserlaan op uitnodiging van de ambassadeur kennis met US senator of Delaware, Chris Coons. Spreken tijdens het ontbijt met elkaar over de lokale, nationale en internationale actualiteit. Zijn vergezeld door onze medewerkers Morgan Williams en Martin Born (directie Internationaal).

Politiechef Karin Krukkert belt in verband met de actualiteit.

Bezoek ’s middags op uitnodiging van Walter Drenth en Richard Jonker van Stage Entertainment Nederland in het Beatrixtheater aan het Utrechtse Jaarbeursplein de première van de musical Pretty Woman. Geniet van de dans, zang en de ingenieuze decors. De hoofdrolspelers Shanna en Jan doen het uitstekend. Net als bijvoorbeeld Dana, Mitch en Fatty-Jay. Een aanrader. Tussen de bedrijven door vergt de actuele situatie in het Midden-Oosten opnieuw veel aandacht en energie. Appjes, telefoontjes en e-mails volgen elkaar op.

’s Avonds, terug thuis, belt m’n dochter. Jolein – de tweede dochter van mijn dochter en haar partner – is vanmiddag geboren. Mooi nieuws van nieuw leven. Ben voor de tweede keer (een trotse) grootvader.

Later op de avond bellen Jaap Smit en Sharon Dijksma over persoonlijke issues, doe dat zelf terug naar Erik Ziengs en Cees van den Oosten.