Zaterdag en zondag 8 en 9 augustus

Na mijn zwembeurt en het hotelontbijt stappen we op de fiets. Fietsen via Egmond aan de Hoef, Bergen aan Zee – het is er beredruk – dwars door het Noordhollands Duinreservaat via de Dr van Steijnweg en de Schoorlse Zeeweg naar Schoorl aan Zee. Gebruiken iets bij strandpaviljoen Paal 29. Het is snikheet inmiddels. Fietsen vervolgens via Hargen naar Camperduin. Zien de 100 meter in de richting van de zee verplaatste en gerestaureerde Strandvonder en fietsen binnendoor via Groet naar Schoorl.

Drinken aan de voet van het klimduin, tegenover waar ooit hotel De Rode Leeuw stond bij ‘t Trefpunt aan de Laanweg een kopje koffie. ‘Ja, wij zijn er nog steeds’ vertelt uitbater Erno van Donselaar.

Gaan dan aan het begin van de middag naar Bergen. Gebruiken er aan de Breelaan de lunch. Winkelen aan de Jan Oldenburglaan. Drinken tenslotte aan het eind van de middag een kopje thee bij Julie’s. Loco-burgemeester Hilbert Bredemeijer belt in verband met de actualiteit. Avondeten, terug in Egmond aan Zee, een salade op ons balkon en genieten opnieuw van een fraaie zonsondergang.

Trek zondagochtend vroeg m’n zwembaantjes.

Ontbijten buiten op het terras aan de Boulevard. Om negen uur arriveert een zus van Simone en haar gezin. Vermaken ons de gehele dag met z’n allen op en rond het strand. Bezoek ‘s middags samen met Simone’s zwager Joris het bunkermuseum Jansje Schong. Zeer de moeite waard. Lees ‘Camino Island’ van John Grisham uit. Brengen onze gehuurde fietsen terug naar BikeMike. Blijf intussen steeds op de hoogte van de actualiteit in en rond Scheveningen en lees het trieste bericht dat het zwemvertier vandaag aan de Noordzeekust vier dodelijke slachtoffers kende. Vreselijk. Zie ‘s avonds voor het eerst sinds lange tijd weer (oefen) eredivisievoetbal op televisie. Bel tevergeefs met m’n vader, dat wil zeggen, hij heeft geen commentaar op de uitslagen. Hij keek geen televisie…