Zaterdag en zondag 8 en 9 juni

Ochtendwandel langs de Scheveningsweg. Voormalig nachtburgemeester René Bom – ook een vroege vogel – e-mailt een hartelijke groet: ” … Zie ik daar iemand, semi snelwandelen!! En dacht, hé wat een bekend gezicht, … denk, … denk … en ja tuurluk Jan!! …”

Fiets heen en weer naar de Keizerstraat. Doe er een paar boodschappen. Zet, terug thuis, mijn werkzaamheden aan de stukken uit de Stadhuistassen voort.

Stap in de loop van de ochtend op de tram. Reis via het CS met enige vertraging naar CS Utrecht. Gebruik de lunch gezellig met m’n zoon bij Sirtaki in de Servetstraat aan de voet van de Dom.

Het is alweer lang geleden dat we dat samen deden. Lois en Dimitri hebben het prima voor elkaar. Reis terug met de trein en breng aan het eind van de middag op het tennispark Mariahoeve aan het Kleine Loo mijn gelukwensen over aan de 100-jarige Herman Smeele.

Traditiegetrouw viert de familie jaarlijks zijn verjaardag met een tennistoernooi. De familie is compleet. Herman was eigenaar van een schoenwinkel aan de Lange Poten en aan De Meent in Rotterdam. Samen met zijn echtgenote woont Herman zelfstandig in Mariahoeve. Zij kijken uit naar hun 70-jarig huwelijk in december. Maar eerst wacht morgen een tocht door Den Haag met De Ooievaart. Bel met directeur Veiligheid Herke Elbers in verband met een actualiteit. Vermaak me ’s avonds in de privésfeer.

 

Wandel zondagochtend vroeg in de wijk. Fiets in de loop van de ochtend heen en weer naar de Dibbetstraat. De pedicure doet haar werk. Woon ’s middags samen met Simone op uitnodiging van managing director Walter Drenth de première van de Disney-musical Frozen in het AFAS Circustheater Scheveningen bij. Het populaire verhaal van de prinsessen Elsa en Anna is hier sinds 31 mei te zien. Walter en zijn collega’s verwelkomen ons allerhartelijkst. Genieten in ‘Le Cirque’ van de voor- en naontvangst en ondertussen van de voorstelling – een aanrader voor jong en oud. Chapeau.

Weekend voorbij.