Zaterdag, zondag en maandag 18, 19 en 20 mei

Maak zaterdag een vroege ochtendwandeling door de wijk. Er zijn opvallend veel hardlopers. En een langzame: een slak.

Maar die heeft dan ook zijn huis op z’n rug. Stort me, terug thuis, op de inhoud van de loodgieterstassen van het Stadhuis.

Fiets ’s middags naar de Koekamp. Na vijf jaar is Pride The Hague terug. De drukte op het festivalterrein is kleurrijk en gezellig. Begroet Wouter Olsthoorn en Riz Vermeulen van COC Haaglanden en even later natuurlijk ook Renate den Heijer van de stichting de Roze Règâhs (“Zijn jullie vanavond bij de wedstrijd van ADO Den Haag?”). Maak kennis met onder anderen Theo Heskes, oprichter van de Pride, en met Sander van der Eijk. Sander is de voorzitter van de stichting Internationaal Homomonument. Draag vlakbij het homomonument in aanwezigheid van heel veel mensen, waaronder de wethouders Mariëlle Vavier en Robert van Asten, met een toespraak bij aan de opening van de Pride. Het is voor mij de eerste keer om de Pride The Hague te kunnen bijwonen. Een plezierige zonnige première. VRPress doet verslag.

Ben ’s avonds samen met bijna alle wijkveiligheidsregisseurs (Aniek, Bob, Charmaine, Dagmar, Dilara, Lunara, Marcel, Max, Nazli en Floris) in het stadion van ADO Den Haag. De wijkveiligheidsregisseurs zijn mijn oren en ogen in de stad en een belangrijke schakel tussen de inwoners en het Stadhuis. Dank hen voor hun inzet voor de stad. Eten samen voorafgaand aan de wedstrijd Grieks, verzorgd door gastvrouw Sanjana. Zien een spannende wedstrijd. ADO Den Haag speelt met 2-2 gelijk tegen De Graafschap. Met deze uitslag gaat ADO Den Haag door naar de halve finale van de play-offs.

 

Zondag en maandag zijn eerste en tweede pinksterdag. Ochtendwandel beide dagen (zondag in de nevel, maandag in de miezer). Vermaak me met leeswerk, met enige huishoudelijke klussen en overigens vooral in de privésfeer. Bel maandag met m’n moeder (“Ik geloof dat ik niet achteruit ga”).