Zaterdag, zondag en maandag 3, 4 en 5 april

Stap om kwart voor zeven op de fiets om elders in de stad een overleg te hebben over een woonlocatie. Ben in de loop van de ochtend terug thuis. Heb ‘s middags onder anderen telefonisch contact met m’n ouders (‘Dank voor de bloemen!’), makker Jort, strandtentondernemer André Triep, bestuursadviseur Bernadette en directeur veiligheid Hans van der Vet. Fiets het Financieel Dagblad in huis en een bloemetje ook voor thuis. Fiets dan – iets verlaat – meteen door naar politiebureau Scheveningen aan de Nieuwe Parklaan. De handhavers Tara en Kai nodigden me uit voor deelname aan een surveillanceronde tijdens het paasweekeinde. Ga – vergezeld van stadsdeelwethouder Anne Mulder – met plezier op de uitnodiging in. Tara en Kai zijn werkzaam binnen het ‘Bike-Team’. Gedurende de zomerperiode (vanaf 1 april) worden zij (tijdelijk) op Scheveningen ingezet. Dit in verband met eventuele overlast die gepaard gaat met mooi weer. Afgelopen zomer waren zij hier ook een aantal maanden gestationeerd. Fietsen samen met hun teamhoofd Wilco richting het strand. Stappen af bij het Kurhaus en lopen verder met de fiets aan de hand over de boulevard. Het zonnetje schijnt en het is gezellig druk. Tara en Kai vertellen lopend over hun werk en hoe het werk in de coronaperiode is veranderd. Fietsen een stuk over de strandweg en slaan bij de rotonde af naar de Vissershavenweg. Op deze weg zijn vorige zomer drempels geplaatst. In de haven wordt vaak te hard gereden … Gaan aan het einde van de straat het afgesloten haventerrein binnen. Hier verricht de politie een geluidsmeting. Met speciale apparatuur kan de politie meten of de uitlaat van een auto te veel herrie maakt. Ze hebben het er druk mee. Tara en Kai zijn de beheerders van het enige officiële instagram account van de Haagse Handhavingsorganisatie, ‘Handhaving Den Haag’. Nemen daarom bij de haven een tekstje op voor Instagram Stories. Fietsen via de Duinstraat, langs het stadsdeelkantoor Scheveningen, door de Badhuisstraat terug naar het politiebureau. Neem afscheid. Heb weer veel gezien, gehoord en geleerd tijdens dit bezoek. Zit, terug thuis, nog een uurtje in de zon op mijn balkon. Lees de weekend-edities van de kranten.

Ochtendwandel – zondag eerste paasdag – en bereid een vrolijk ontbijtje. Vermaak me thuis met leeswerk en enige huiselijke klussen. Camille Michel (brandweer) informeert mij over de actualiteit (brand in studentenflat Stamkartplein). Zie ‘s middags op televisie flarden van de eredivisievoetbalwedstrijd ADO Den Haag-FC Utrecht (1-4). Geen commentaar.

Maandag is het tweede paasdag. Na een wandeling in de druilerige vroege ochtend staat de dag in het teken van regen, sneeuwbuien, wind en wolken. Lees, ruim op en rust een beetje uit. Als ’s avonds Camille Michel (brandweer) mij opnieuw over een brand in dezelfde studentenflat als gisteren (aan het Stamkartplein) bericht besluit ik mij ter plaatse nader te laten informeren.

Foto: Regio15