Ga zondagochtend in alle vroegte aan de wandel. Stap vervolgens bepakt en bezakt even na achten in de Prins Willemstraat op buslijn 22 om via het Centraal Station en het Utrechtse Centraal Station naar Houten te reizen.

Maak op het perron in Den Haag een praatje met machinist Wim Korenhof (“Samen met m’n twee broers zijn we 100 jaar machinist“). Bezoek in Houten kleindochter Florien en haar ouders. Gezellig. Florien maakt het goed. Kreeg van een aantal lieve mensen allerlei vrolijke kadootjes mee. Mam en Pap pakken ze uit en zijn er zichtbaar blij mee. Loop dan terug naar het treinstation van Houten om via Utrecht naar Gouda te reizen. Ontmoet daar aan het begin van de middag mijn zoon Bart. Bezoeken samen ‘Strips op de markt’. Gouda heeft voor één dag een stripburgemeester. Het is cartoonist Hein de Kort. Hein is vandaag te gast in Gouda en onderstreept daarmee zijn 40-jarig tekenaarsschap. Leuk Hein (en zijn gade) weer te zien.

 

Ontmoette Hein ooit voor het eerst in Amstelveen. Kocht destijds een groot deel van zijn oeuvre. Mijn zoon en ik waren en zijn fans. Hein tekende toen à l`improviste een cartoon. Geweldig.

Hein signeert hier onder meer zijn nieuwe album ‘De wereld volgens Hein de Kort 4’. Het album ziet vandaag officieel het licht. Waarvan akte. Wandel met Bart over de beurs en gebruiken een (late) lunch bij Belvedère aan de Markt. Erg gezellig. Wandelen richting het station – Gouda bestaat 750 jaar – en reizen huiswaarts.

Woon ’s avonds, inmiddels terug in Den Haag, op uitnodiging van het bestuur de 171e Dies-bijeenkomst bij van de Haagse Sociëteit De Vereeniging in hun fraaie onderkomen aan de Kazernestraat. De besloten herensociëteit ‘De Vereeniging‘ telt circa 100 leden. Word gastvrij ontvangen door voorzitter Aad Meuldijk. Vice-voorzitter Maxime Hendrickx doet me in- en uitgeleide. Krijg een rondleiding door het pand. Bewonder de kegelbaan en de biljartzaal. Geniet vervolgens van het avondeten en maak kennis met de heren. Het verpozen is aangenaam.