Toespraak bij de officiële opening  door burgemeester Jan van Zanen van de Noord-Boulevard Scheveningen, 6 mei 2022

 

Mensen van vastgoedbedrijf Hommerson en de gemeente,

Ondernemers en Scheveningers,

 

Op een paar details na is de Noord-boulevard nu helemaal klaar. De boulevard is langer en breder geworden. De vorm buigt mee met de duinenrij. Een helling met helmgras en vier brede trappen verbinden strand en boulevard. Een herschikking van de strandpaviljoens geeft meer zicht op strand en zee. Tijd om de eerste mijlpaal in het Programma De Kust Gezond te markeren met een officiële opening.

Met het programma De Kust Gezond pakken we de hele strook van Scheveningen Bad, – Haven en Kijkduin aan. De Moralesboulevard was al onder handen genomen, de Noord-boulevard is zo goed als klaar. Rest nog de Midden-boulevard, het sluitstuk van de operatie.

Overal verdwijnt het sleetse karakter, nieuwe allure verschijnt. Een van de populairste badplaatsen van de Noordzeekust beleeft een tweede jeugd. Voor de Scheveningers, de  Hagenaars en Hagenezen van nu en morgen, voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

Hier aan de Noord-boulevard is niet alleen de openbare ruimte aangepakt. Samen met Hommerson vastgoed is een plan gemaakt voor de hele omgeving. Oude winkels zijn gesloopt, een grote ondergrondse parkeergarage is gerealiseerd. Er zijn nieuwe kiosken en een nieuw winkel- en horeca gebouw heeft een foodhall gekregen.

Aan dit strand kun je gratis zonnen en zwemmen, aan deze boulevard kun je een ijsje eten of chic dineren. Hier is plaats voor iedereen die anderen de ruimte laat. De nieuwe omgeving draagt daaraan bij. Ik feliciteer de initiatiefnemers, onze eigen mensen en de Scheveningers met het resultaat.

De Noord-boulevard is officieel geopend…