Openingswoord door Jan van Zanen bij het Ondernemersgala in het Atrium van het Stadhuis, 25 maart 2023

 

Goedenavond allemaal,

Fijn dat het ondernemersgala terug is in het Atrium. Vorig jaar was een plezierig uitstapje naar de Fokker terminal, maar nu zijn we voor de 16de keer in de huiskamer van Den Haag, het Atrium.

Goed dat er zoveel tafels bezet zijn vanavond. Het gala is een mooie traditie. Een traditie waarin bedrijven, gemeente en onderwijs laten zien dat Den Haag een ondernemende stad is met een groot hart.

Het is een lastige tijd. Dat geldt voor onze inwoners, maar ook voor ondernemers. Juist daarom is het goed te zien dat u present bent. Dat u elkaar opzoekt, inspireert en versterkt en dat u oog houdt voor de noden van anderen.

Ik leg de avond zo dadelijk in handen van Pim Markering en Nicolette Krul. Zij gaan u onder meer verleiden straks veel geld uit te geven aan de veiling. Want zoals ieder jaar gaat de opbrengst van dit gala naar goede doelen. Deze keer de Stichting Lotje voor praktische hulp aan Haagse kinderen in noodsituaties. Het tweede doel van vanavond: een Ronald Mc Donald huiskamer voor het Julianaziekenhuis. Een plek waar ernstig zieke kinderen en hun ouders even weg kunnen zijn uit de ziekenhuissfeer.

Eerder mocht ik al eens een ‘kast’ van de Stichting Lotje openen. Heb toen gezien hoe kinderen met kleding of soms een fiets van Lotje enorm geholpen zijn. Het werk van de Ronald Mc Donald huizen ligt mij door persoonlijke ervaringen na aan het hart. Ik hoop daarom van harte dat op korte termijn een prettige huiskamer in het Julianaziekenhuis gerealiseerd kan worden.

Eén bijzonder feit nog: aan dit gala werken zo’n 120 studenten mee van het ROC Mondriaan Horeca Toerisme en Facilitaire Dienstverlening. Zowel voor als achter de schermen zetten zij zich in voor een fantastische avond. Alle gerechten van dit diner zijn van jonge koks die tijdens internationale wedstrijden medailles hebben gewonnen met deze culinaire creaties. Studenten: veel succes allemaal en bedankt.

Ik wens iedereen een mooie avond, een heerlijke maaltijd en voor wie blijft een swingende afterparty. En…wees gul.