Opening De Parade, 5 juli 2024

 

Organisatie, artiesten, bezoekers,

Nogmaals goedenavond iedereen,

 

Wat geweldig dat we samen weer een nieuwe editie van De Parade openen. Ieder jaar komen zo’n 60.000 Hagenaars en Hagenezen naar De Parade. Een feest van theater, eten & drinken, van kijken en bekeken worden. Een feest voor iedereen, want zoals gezegd: de mix van De Parade bedient het brede publiek, maar ook de liefhebbers van buitenissigheden en experiment. Een evenement voor mensen met een ruime beurs en mensen met een krappe portemonnee.

Ik ben heel blij dat we als gemeente De Parade steunen om jonge theatermakers een podium te bieden. Zij zullen hier en in andere Paradesteden laten zien wat ze in huis hebben.

Echt Haags is het breakdance collectief ‘Heavy Hitters’, zij wonnen de Haagse Piket Kunstprijs en staan voor het eerst op De Parade.

Dan zijn er de jonge makers van het Nationaal Theater: Arne Luiting, Patsy Kroonenberg, Lars Brinkman en Raf Stekelenburg.

Voor anderen zullen Santino Slootweg, Jos Nargy en Bas Prins bekende namen zijn.

Den Haag is niet alleen stad van vrede en recht, maar ook van kunst en cultuur. Van musea, theaters sport en evenementen. Van zomerfestivals zoals dit heerlijke theatercircus De Parade.

De Parade Den Haag 2024 is geopend.