Opening informatiestand Nederland in de EU op Europadag 9 mei 2024

 

Goedemiddag allemaal,

Veel dank voor de uitnodiging.

Op 6 juni aanstaande mogen we ook in Den Haag naar de stembus voor het Europese parlement. Verkiezingen die deze keer misschien wel belangrijker zijn dan ooit. Aan de oostflank van de EU woedt een oorlog en in breder perspectief is er de uitdaging om voor onszelf op te komen tussen de grootmachten. Ondertussen verschuiven ook de politieke verhoudingen binnen Europa.

Er staat dus veel op het spel en er valt veel te kiezen. Ook voor alle Hagenaars en Hagenezen die wonen en werken in de internationale stad van vrede en recht. Hier werken duizenden mensen aan vreedzame conflictbeslechting, internationaal recht en veiligheid. Hier leven we met regels voor bijvoorbeeld voeding en gezondheid privacy en veiligheid. Regels die voor een groot deel gebaseerd zijn op Europese afspraken. Want alleen als we zaken in Europa samen aanpakken, maken we echt het verschil.

De opening van deze informatiestand markeert de start van een EU-informatietour door Nederland. In de stand valt van alles te leren over Europa, kun je een boodschap aan Europa meegeven aan de minister en kun je meedoen aan EUQ-test. Een quiz waarmee een reis naar Brussel en een bezoek aan het Europese Parlement te winnen is.

Veel succes voor de standhouders en een goede opkomst voor ons allemaal.