Opening door Jan van Zanen van het jubileumjaar van Jachtclub Scheveningen, van het watersportseizoen 2023 en de actie ‘Proef de Zee’, 1 april 2023

 

Welkom allemaal, dank Marcel Schuttelaar en Anton van Schendel voor de hartelijke ontvangst, voor de uitnodiging een keer mee te varen en dank voor de fraaie tas met leuke attenties.

Zo dadelijk zal ik samen met een aantal aanwezige kinderen ‘drie glazen slaan’. Dat gebruik stamt nog van voor de betrouwbare tijdmeting op zee. Drie glazen. Toepasselijk vandaag, want we openen het watersportseizoen 2023, het jubileumjaar ter ere van 50 jaar Jachtclub Scheveningen en de actie ‘Proef de Zee’.

Met deze jubileumactie laat de jachtclub inwoners van Den Haag – en vooral onze jongeren – kennismaken met watersport op zee: roeien, zeilen, vissen, duiken. Je kunt er allemaal eens van proeven. Wie de smaak te pakken krijgt kan hier en op andere plekken aan onze 11 kilometer lange kustlijn terecht.

Mogelijk het begin van een leuke hobby of misschien wel een sportcarrière. Want Scheveningen is een topsportcentrum waar surfers en zeilers kunnen groeien. Waar ze uiteindelijk deelnemen aan grote evenementen als het WK jeugdzeilen of aanmonsteren voor de Oceanrace.

Ik nodig de jeugd van Den Haag daarom van harte uit om deel te nemen aan ‘Proef de Zee’. Wie nog niet aan boord gaat kan toch proeven van de zee. Het visbakteam is al aan de slag. Ik ruik het. Verheug me op het proeven ervan zometeen.

En met het slaan van drie glazen op de bel verklaar ik het jubileumjaar van Jachtclub Scheveningen voor geopend.