Opening Shopping Night Re-Mix, 25 mei 2024

 

Dank muzikanten van La Maquina,

Welkom ondernemers en shoppers hier bij de catwalk aan de Grote Marktstraat,

 

Dit is alweer de zestiende editie van de Haagse Shopping Night. Het evenement van het Bureau Marketing Haagse Binnenstad. Edwin [Wilkens/voorzitter] en Daphne [Wray Browne/chef de bureau]: het ziet er fantastisch uit.

Initiatieven als dit tonen de kracht en levendigheid van onze Haagse binnenstad. Hier vieren we die kracht samen met onze inwoners en bezoekers. We trotseren de renovatie van het Binnenhof en laten zien dat ‘de winkel tijdens de verbouwing geopend blijft’.

De Shopping Night verbindt winkelen met muziek, cultuur en Haags culinair avontuur. We nodigen bezoekers uit onze musea te bezoeken, te shoppen en een hapje te eten. Ook voor Hagenaars en Hagenezen valt er nog veel te ontdekken in de binnenstad. Dit is een mooie aanleiding om dat te doen.

Deze keer zijn er, naast de vertrouwde elementen, veel groene en duurzame extra’s. Vandaar de Re-mix in de naam. De re van re-use, re-pair en re-cycle. Want de verspilling in de mode-industrie is ook de retailers een zorg. In het naaiatelier van Josephine mogen kinderen tasjes maken van gebruikte stoffen en er is een ruilbeurs voor tweedehands kleding. Vintage moet ik zeggen, dat klinkt beter.

Centraal staat als vanouds de catwalk op de Grote Marktstraat. Hier tonen onze binnenstad ondernemers hun collecties in stijlvolle modeshows.

Een fijne middag en avond voor iedereen en veel succes voor onze ondernemers.