Opening THRONE Showroom tegels & laminaat, 20 oktober 2023

Beste Ismet, geachte familie Bingöl, distinguished guests,

Dear all, it is a pleasure and honour to be here today. I am sorry I could not arrange better weather conditions, but it is what it is …

Thank you for being here today, commercial counsellor at the Turkish embassy in the Netherlands, Mr. Aşkın Pekel.

Dear Mr. Pekel, I hope your Ambassador H.E. Mr. Selçuk Ünal will be here later this afternoon. Please tell him that I look forward to talk to him next monday. And tell him that I am very proud of this firm.

By the way, I will be visiting Konya the coming week at the annual world council of UCLG, nearby the city of the entrepreneurs with whome Throne has such close contacts.

Please allow me to continue in Dutch.

Met veel plezier draag ik bij aan de opening van deze nieuwe showroom van THRONE. Welkom allemaal. Fijn dat u er allemaal bent, ik zeg dat ook aan gemeenteraadslid Martin van den Goorbergh en wethouder Hilbert Bredemeijer.

Mag ik beginnen met een hartelijk applaus te vragen voor mevrouw en meneer (Ma en Pa) Bingöl. Zonder hen stonden we hier niet.

Zoals wellicht bij U bekend draag ik familiebedrijven een warm hart toe. Mijn grootvader Van Zanen en later mijn ooms Dirk en Henk deden in Edam in kaas. Als het neefje van de baas werd ik regelmatig ingezet bij het inpakken en bezorgen van bestellingen. Ben een andere weg gegaan, maar heb wel groot respect gekregen voor families die een eigen zaak op- en uitbouwen.

Familiebedrijven hebben oog voor de lange termijn en koesteren meer waarden dan rendement alleen. Ook bij u is dat het geval. U wilt bewust bijdragen aan de economische ontwikkeling en vitaliteit van de gemeenschap waarvan u deel uitmaakt. Het optimisme dat u uitstraalt met de opening van deze showroom is een belangrijke bijdrage aan de buurt. Daarnaast heeft u ambities op het vlak van esthetiek en kwaliteit. Het maakt mij bijzonder nieuwsgierig naar de missie en visie van uw onderneming waarin die voornemens zijn uitgewerkt. Ismet heeft me zojuist rondgeleid in de showroom en door het magazijn. Zeer de moeite waard allemaal.

Als burgemeester van Den Haag en als telg uit een familiebedrijf wens ik u veel succes met de zaak en de bredere doelen die u zich stelt. Zet zometeen m’n handtekening op een van de zeer fraaie wandtegels die hier te zien (en te koop zijn) en plaats bij de ingang een bord bij een olijfboom. U weet die boom brengt vrede en geluk. Hoe toepasselijker dezer dagen kan het zijn. In ieder geval wens ik het u allemaal toe: vrede en geluk. En daarmee verklaar ik (dan zometeen) het hernieuwde THRONE voor geopend.

Dank u wel.