Toespraak door Jan van Zanen bij de opening van Tommy’s & Zuurveen, 4 maart 2023

 

Beste Tom (Janssen) en Teun (Zuurveen),

Wat leuk dat ik vandaag met jullie, de crew en de genodigden, waaronder een pa, een ma, een zus, een financier en de aannemer, Tommy’s en Zuurveen mag openen.

Dit wordt deel twee van jullie horeca-avontuur in Den Haag. Het begon vijf jaar geleden met Tommy’s by Janssen. Een klein, maar ambitieus restaurant. Gedragen door de ervaring van Teun in gerenommeerde keukens en het ondernemerstalent en het lef van Tom. Samen met het hele team wonnen jullie de Gouden Pollepel 2018 van het AD Haagsche Courant.

Een eigen boek vertelt over de inspiratie en ambitie achter een opvallende horecamissie. Met deze nieuwe zaak kunnen we het allemaal gaan ervaren. The proof of the pudding is in the eating. Een moedig project, want jullie weten zelf maar al te goed hoe ongewis de tijden zijn. Eerst was er corona en nu zijn er inflatie, hoge energieprijzen en een krappe arbeidsmarkt.

Toch gaan jullie van start met een grote zaak van niveau waar het toegankelijk tafelen is. Daartoe is een jong en enthousiast team geworven. In de keuken, in de zaak en achter de schermen zullen zij, samen met jullie, Tommy’s & Zuurveen op de kaart zetten. Een aanwinst voor wie graag goed uit eten gaat. Een aanwinst voor de culturele- en culinaire stad Den Haag.

Ik schenk daarom graag de eerste glazen in en breng een toost uit op Tom, Teun en het team van Tommy’s & Zuurveen.

Tenslotte: wees trots op deze kerels, wees trots op dat team, wees trots op deze plek, en op ondernemerschap in Den Haag.

Van harte gefeliciteerd.